Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Dilluns s’inicien les obres de reparació de l’emissari de Cala Crancs a Cap Salou

divendres 20 octubre 2017

S’aprofita que la temporada de platges s’ha finalitzat per continuar amb la segona fase dels treballs valorats en poc més de 40.000 euros

Es col·locaran rètols advertint de l'obra i prohibint l'accés i el bany, però s'intentarà donar continuïtat al camí de Ronda.

 

Dilluns s’iniciarà la segona fase dels treballs de millora, conservació i manteniment de la xarxa d’aigües i sanejament del municipi amb una intervenció a l’emissari submarí de cala Crancs, al Cap Salou. Segons han assenyalat els serveis tècnics d’enginyeria municipals els treballs de reparació del tram malmès en la zona de rompent de l’emissari submarí es realitzarà amb embarcació de treball i equip de submarinistes; a més de personal de terra i maquinaria que ajudi a la col·locació i soldadura de la canonada i el llastrat. Aquests treballs afectaran el bany a la platja, tot i que la temporada oficialment resta ja finalitzada. Cal recordar que amb les tasques de reposició d’arena del finals d’abril una excavadora va malmetre el tub, que es va reparar d’urgència per passar l’estiu, però ara s’ha d’actuar per resoldre definitivament la incidència. La regidora de Platges, Julia Gómez, assenyalava que aquests treballs s’han posposat fins a meitats d’octubre per no afectar la temporada de banyistes i els platgers però que ara “es procedirà  a reparar de manera segura els danys ocasionats a principi de temporada i se soterrarà el tub d’emissari submarí a la profunditat adequada  per tal d’evitar riscos d’accidents als banyistes”. 

 

Les obres -que s’allargaran durant quatre dies- consisteixen en el dragat i desenterrament d’un tram que s’ha de substituir i que serà executat per l’equip de submarinistes. Aquests dragaran les sorres fins a localitzar el terreny rocós per deixar el nou tram de canonada el més soterrat possible, controlant que no es formin punts elevats que puguin crear bosses d’aire. Posteriorment, es connectarà la nova canonada d’uns 20 metres i se situarà dins el tram dragat prèviament per tal de que, en la mesura del possible, quedi l’emissari per sota la rasant. Posteriorment es realitzaran els tapats corresponents a les zones dragades mes pronunciades per tapar els elements constructius de l’emissari.

 

Des dels serveis tècnics es col·locaran rètols advertint de l'obra i prohibint l'accés i el bany, però s'intentarà donar continuïtat al camí de ronda. El cost dels treballs que realitzarà l’empresa especialitzada ACSA-Sorigué serà de 40.242,52 €, IVA inclòs.

Document Actions