Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

El govern de Salou demanarà la declaració de zona catastròfica davant els desperfectes ocasionats pel darrer temporal

dimecres 10 octubre 2018

Demà s’habilitarà a l’Ajuntament un punt d’informació pels afectats i estudia demandar a l’ACA per falta de manteniment de la llera

Els serveis municipals de Salou treballen per retornar a la normalitat les zones afectades per les pluges intenses de més de 120 l/m2

Salou demanarà que es declari Salou com a zona catastròfica, després dels danys ocasionats per la darrera barrancada al barri de la Salut d’aquesta matinada. Amb aquesta mesura es pretén que el Consorci d’Assegurances es faci càrrec del pagament dels danys a veïns i veïnes afectades així com les que han sofert les instal·lacions i béns municipals de les diferents zones que han quedat desbordades i plenes de fang. Mentre els serveis tècnics municipals han estat inventariant els danys ocasionats per la tempesta, en una reunió d’urgència s’ha decidit un seguit de mesures com ara l’obertura d’un punt d’informació per atendre els afectats que estarà disponible a partir de demà dijous al mateix Ajuntament i al qual es poden adreçar tots els afectats.

Segons fonts de la Policia Local a les dues de la matinada un arbre de grans dimensions ha estat arrossegat per la força de l’aigua barranc avall fins que ha acabat fent una presa a la zona del càmping Sangulí, el qual junt amb les canyes ha provocat la inundació de la zona del carrer Carles Roig, i posteriorment al c/B, c/ Sol, c/ València i el tram entre la plaça de la Província i fins a la plaça Venus. Les mateixes fonts han indicat que el barranc ha estat baixant amb molt cabal al 80% o 90% de la seva capacitat fins que l’acumulació de les canyes i el tronc, en especial, ha generat una presa a la inca del carrer B. Pet tot plegat, el govern no descarta demandar a l’Agència Catalana de l’Aigua per falta de manteniment dels espais de la seva competència. Aquest fet ha provocat la inundació de nombrosos habitatges, baixos i garatges a més de malmetre diversos vehicles i altres desperfectes que s’aniran comptabilitzant les properes hores.

El barri de la Salut, el més afectat

Les intenses pluges d’aquesta passada matinada - que han superat els 120 litres per metre quadrat- han provocat diversos problemes circulatoris i als carrers de Salou, especialment localitzats a la plaça Europa (que s’ha anat obrint i tancant al trànsit de manera intermitent), al carrer Barcelona (on s’ha espatllat per la nit la barrera de la via del tren) i amb més afectació al barri de la Salut. Des de primera hora del matí els serveis de neteja municipals han treballat per restablir la normalitat a la zona, junt amb els efectius de la Policia Local, protecció civil, i altres concessionàries estan desbrossant les canyes acumulades així com eliminant el fang acumulat a carrers i voreres.  

Pel que fa als desperfectes comptabilitzats hi ha el d’un arbre d’una finca particular del carrer París ha caigut a la via pública aixafant un cotxe; dos cotxes més han quedat atrapats al camí del cementiri; dos cotxes més al vial de Cavet i hores d’ara es treballa per comptabilitzar els cotxes que han quedat afectats al barri de la Salut així com els baixos que també s’han vist afectats.

També s’està reparant un tall de subministrament d’electricitat que afecta a l’escola Europa i a l’institut Jaume I i a la zona de la caserna de la Policia Local i del pavelló d’esports Salou Centre.

Galeria d'imatges

IMG_20181010_115001_resized_20181010_120411463.jpg
IMG_20181010_115300_resized_20181010_120412426.jpg
IMG_20181010_115303_resized_20181010_120411942.jpg

Document Actions