Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

El Grup Scout Àguiles d’Alacant neteja els espais verds públics del Cap Salou de la planta invasora ungla de gat

dimarts 23 juliol 2019

Un total de 13 nens i nenes recullen 13 metres cúbics d’aquesta espècie, que ocupa l’hàbitat de la planta endèmica Limonium giberti

L’alcalde de Salou, Pere Granados, valora molt positivament totes les accions encaminades a tenir cura de l’entorn natural del municipi

El Grup Scout Àguiles d’Alacant ha finalitzat, amb èxit, la seva missió de realitzar tasques de voluntariat al Cap Salou, entre la Platja Llarga i la cala Penya Tallada. Així, durant tres dies, des de divendres, 19 de juliol, a dilluns 22 de juliol,  els 13 nens i nenes i les dues monitores han recollit un total de 13 metres cúbics de la planta invasora ungla de gat, coneguda científicament com Carpobrotus edulis, una espècie que si no es controla ocupa l’hàbitat de la planta endèmica Limonium giberti. Els voluntaris han netejat els espais verds públics de costa, en una iniciativa que compta amb el suport de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou.

Sensible a la cura i manteniment dels espais naturals del municipi i de la recuperació ambiental, l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat pel regidor delegat de Gestió del Territori, Marc Montagut, va rebre la setmana passada el grup Scout i els va fer una recepció oficial al saló de plens de la Casa Consistorial, on van intercanviar salutacions i es van fer, també, una foto de família.

Pel batlle, el litoral del Cap Salou "és d’una bellesa extraordinària i singular a la província de Tarragona. Gaudir de la natura i del paisatge ens dona un gran valor, i, des del nostre municipi, estem donant un gran exemple, ja que hem dut a terme la recuperació del litoral de Cap Salou amb l’adquisició de finques, a través d’inversions per part de l’Ajuntament de Salou, que han passat a patrimoni municipal, com la de la Cala Morisca, que ha esdevingut espai públic”, ha dit Granados. Així, “n’hem recuperat el paisatge i la natura; vam fer un gran desbrossament i hem plantat unes 8.000 plantes autòctones perquè hi hagi una recuperació ambiental d’una forma absoluta, no només paisatgística”, ha puntualitzat.

 

Galeria d'imatges

Scouts Cap Salou 1.jpeg
Scouts Cap Salou 0.jpeg
Scouts Cap Salou 3.jpeg
Scouts Cap Salou 4.jpeg
Scouts Cap Salou 2.jpeg

Document Actions