Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

L’Ajuntament comença els treballs d’instal·lació dels jocs infantils en diversos parcs de Salou

dilluns 04 novembre 2019

Aquests es col·locaran al parc de Via Aurèlia, Plaça d’Andalusia, Platja de Llevant, parc del carrer Brussel·les i parc dels Emprius

La regidora de l’àrea, Julia Gómez, ha explicat que 'les àrees de joc infantil a l’aire lliure contribueixen a l’oci, aprenentatge i desenvolupament dels nens i nenes salouencs, afavorint la seva capacitat emocional i enfortint les seves relacions socials'

L’Ajuntament de Salou, a través de l’empresa adjudicatària HAPPYLUDIC PLAYGROUND AND URBAN EQUIPAMENT SL, ha iniciat els treballs d’instal·lació de jocs infantils en diversos parcs del municipi. Concretament, els indrets que comptaran amb aquesta nova oferta lúdica seran: el parc de Via Aurèlia, la Plaça d’Andalusia, la Platja de Llevant, el parc del carrer Brussel·les i el parc dels Emprius.

Cal dir que la renovació serà total en els casos del parc de Via Aurèlia i Plaça d’Andalusia, mentre que en d’altres indrets es completaran els jocs ja existents i es farà efectiu, també, el manteniment corresponent d’aquests, com en el cas de la Platja de Llevant i el parc dels Emprius.

Tots els jocs del parc entre el carrer Brussel·les i el Mirador dels Capellans són de nova implantació, ja que aquesta plaça es va inaugurar el passat mes de juliol. La zona inferior serà la dels jocs infantils, atès que es troba més confinada i protegida. Aquest lot de jocs proporcionarà al parc la possibilitat de gaudir d’una oferta lúdica adreçada a canalla d’entre 6 i 12 anys, i s’aprofitarà el desnivell per col·locar jocs del tipus tirolina.

Cal dir que fa un parell de setmanes, aproximadament, ja es van començar a retirar els jocs petits del parc dels Emprius, que s’han traslladat al magatzem de la brigada per aprofitar peces de recanvi. Actualment, s’està treballant a la plaça d’Andalusia, el parc dels Emprius i la plaça de la Província. Els jocs que s’instal·laran a la Platja de Llevant i al parc del carrer Brussel·les seran els darrers de l’actuació. Tanmateix, les labors de col·locació s’agilitzaran al màxim per tal de tenir-ho tot enllestit abans de Nadal.

La regidora de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha destacat que “les àrees de joc infantil a l’aire lliure contribueixen a l’oci, aprenentatge i desenvolupament de la mainada, en el sentit que l’activitat que hi duen a terme afavoreix la seva capacitat emocional i enforteix les seves relacions socials”.

Així mateix, segons Gómez, “a l’hora d’escollir aquestes àrees de joc hem tingut en compte les màximes mesures de seguretat i la normativa europea, així com el disseny i l’estètica, tractant-se d’aparells altament atractius pels infants”. La regidora ha assegurat que “des de l’Ajuntament de Salou treballem constantment per tal de triar la millor oferta lúdico-educativa, tenint en compte la constant evolució de la nostra societat i el gran ventall d’edats que aquests multijocs han de satisfer”.

És destacable la instal·lació d’aparells de jocs adaptats per a nens i nenes amb discapacitat, que afavoreix la integració i la diversitat.

En cadascun dels parcs i places es col·locarà, també, un cartell amb les indicacions a qui va dirigida l’oferta lúdica; el telèfon on trucar en cas d’emergència; la prohibició de fumar en tot l’espai i l’accés d’animals domèstics. Aquest cartell inclourà les explicacions en català, castellà, anglès i francès.

El preu total del subministrament i instal·lació d’aquests jocs és de 232.420,81 euros, IVA inclòs.

Galeria d'imatges

JOCS AIRE LLIURE 2.JPG

Document Actions