Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

L’Ajuntament de Salou garanteix la solució al servei de neteja als centres educatius i edificis municipals

dimecres 26 febrer 2020

Durant la primera quinzena de març s’espera la implantació d’un servei directe de tren des de l’estació de Salou - Port Aventura i fins a Barcelona

El ple ha aprovat, per unanimitat, que Càritas Salou sigui mereixedora de rebre el Diploma de mèrit per serveis prestats a favor del municipi, atorgat pel Consell Comarcal del Tarragonès

L’Ajuntament de Salou garanteix la solució al servei de neteja als centres educatius i edificis municipals, mentre no es faci efectiva l’adjudicació a una nova empresa. Així ho ha afirmat l’alcalde de Salou, Pere Granados, en el decurs del ple municipal que ha tingut lloc aquest matí a la Casa Consistorial. El batlle ha manifestat que “aquest és un tema que ens preocupa a tots”.

Al respecte, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha explicat que “l’àrea de contractació porta treballant unes setmanes, intensament, en aquesta qüestió”. Així, segons l’edil, “hi ha dues empreses que han declinat la contractació per la via d’urgència”. Tanmateix, “estem en contacte amb altres dues empreses que encara no s’han pronunciat”, ha assenyalat Barragán. A finals d’aquesta setmana es coneixerà la resposta de les candidates, i, en cas de ser negativa, el Govern municipal garanteix “una alternativa”.

Pel que fa al servei ferroviari, amb trens directes, des de l’estació provisional de Salou – Port Aventura fins a Barcelona, l’alcalde Granados ha assenyalat que “durant la primera quinzena de març tindrem bones notícies”.

D’altra banda, el ple d’avui ha aprovat, per unanimitat, a proposta de la Comissió Informativa de Serveis a les Persones, Dinamització Econòmica i Ocupació, que l’entitat Càritas de Salou sigui mereixedora de rebre el corresponent Diploma de mèrit per serveis distingits prestats a favor del municipi i la comarca, que atorga el Consell Comarcal del Tarragonès, atès que concorren i se li reconeixen mèrits suficients i acreditats.

A més, s’ha votat el text refós de la modificació puntual del POUM (MP-104), referent a la nova ordenació de l’àmbit de l’Hotel Cala Vinya a Salou. Aquest punt s’ha aprovat amb 12 vots a favor (Sumem per Salou i PSC), 5 vots en contra (PP i ERC-AM), i 4 abstencions (Cs).

La sessió plenària ha aprovat, per unanimitat, declarar bé cultural d’interès local el jaciment arqueològic de la Cella, a Salou, per ser inscrit en el Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

La relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Salou per l’any 2020 també ha estat aprovada amb els vots a favor dels grups municipals Sumem per Salou, PSC i Cs; i els vots en contra de PP i ERC-AM.

El ple d’avui ha ratificat l’acord adoptat per la Junta de Govern Local de data 12 de desembre de 2019 pel qual s’aprova l’addenda econòmica al conveni de col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Educació, i l’Ajuntament de Salou per al Pla Educatiu d’Entorn del curs escolar 2019-2020. Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat.

Així mateix, s’ha aprovat, per unanimitat, el conveni de col·laboració de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Ensenyament, i l’Ajuntament de Salou, per a la realització de programes de formació i inserció organitzats en la modalitat de Pla de Transició al Treball (PTT), per a joves que han finalitzat l’ensenyament obligatori sense obtenir el títol de graduat/graduada en Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Un altre punt de l’ordre del dia que ha estat aprovat, de forma unànime, ha estat el conveni entre el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de Salou per a fer extensiu l’encàrrec de gestió del servei de traductors i intèrprets comarcal als diferents serveis públics existents a l’Ajuntament de Salou, que treballen en el marc del programa integral d’acollida.

Finalment, la moció presentada pel grup municipal d’ERC-AM del Ple de l’Ajuntament de Salou sobre la gerència del Patronat Municipal de Turisme no ha estat aprovada, ja que l’equip de Govern hi ha votat en contra (12).

Document Actions