Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

L’Ajuntament de Salou redactarà una normativa per protegir l’espai públic i mantenir a ratlla l’excés d’ocupació

divendres 07 abril 2017

Ja s’han incoat una seixantena d’expedients per tal que els propietaris podin les tanques de jardineria que envaeixen la via pública i dificulten el pas de vianants

 

Des de l’administració es busca actuar de manera més eficient i crear un procediment més àgil 

 

L’Ajuntament de Salou ha incoat una seixantena d’expedients a veïns del municipi, sobre tot a algunes urbanitzacions on hi ha molt tancat de jardineria, per tal que podin els tancaments perimetrals vegetals que ocupen l’espai públic i impedeixen el lliure desplaçament dels vianants per les voreres. Aquests expedients segueixen el seu curs en base a la llei d’Urbanisme de Catalunya però “com que actualment compte amb un procediment molt complex entenem que com a administració propietària de l’espai públic podem actuar d’ofici per defensar l’espai públic”, apuntava l’alcalde Pere Granados. Així, ha assenyalat com “des de l’administració estem per defensar l’interès general i les ocupacions de la via pública per part de privats posen en perill la seguretat dels vianants”.

A més, ha anunciat que des dels serveis jurídics s’està redactant una ordenança pròpia per comptar amb un procediment més àgil i que incorpori un règim sancionador per aquells veïns que no facin el correcte manteniment de les tanques vegetals i envaeixin l’espai públic. La infracció està tipificada com a lleu i, per tant, la normativa diu que s'ha de sancionar amb un import equivalent al 10% del cost de neteja, amb un mínim de 300-€.

Actualment, des dels serveis tècnics i de manteniment de ciutat s’han detectat nombrosos problemes a la zona de Estival Salou però la normativa serà d’aplicació a tot el municipi.  

Galeria d'imatges

verd.jpg
P1320155tapat.jpg

Document Actions