Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

L’Ajuntament de Salou se solidaritza amb els treballadors de Tempo i demanarà que l’empresa renuncïi al contracte si no pot complir amb les seves obligacions

dilluns 09 desembre 2019

El regidor de Serveis Generals i concessions, Jesús Barragán, ha afirmat avui que ‘el Consistori està totalment al corrent de pagament i abona les factures puntualment a l’empresa’

A data d’avui, es deuen 29.000 euros en concepte de sous del mes de novembre i 15.000 euros més de liquidacions i sous de treballadors temporals de l’estiu

 

L’Ajuntament de Salou vol deixar palesa la seva solidaritat amb els treballadors de l’empresa Tempo que realitzen els treballs de neteja dels edificis municipals, davant l’incompliment de l’abonament de les nòmines per part de l’empresa concessionària.

Així, “el consistori demanarà que l’empresa renunciï al contracte, si no pot complir amb les seves obligacions, per evitar conflictes que l’Ajuntament no genera”, segons ha manifestat el regidor de Serveis Generals i concessions, Jesús Barragán.

L’edil ha exposat, de forma contundent, que “apel·lo a la responsabilitat de l’empresa, tot i que som coneixedors que té problemes financers”. A més, ha afegit que “ens solidaritzem amb els treballadors i treballadores de Tempo, perquè entenem que és prioritària la percepció dels seus sous”. I, per això, “el consistori està totalment al corrent de pagament de les factures a l’empresa”, matisant que “aquestes se li abonen puntualment”.

El contracte anual de l’Ajuntament amb dita empresa és de 899.000 euros anuals. Mensualment, l’entitat n’hi abona 75.000.

A dia d’avui, Tempo deu 29.000 euros en concepte de sous del mes de novembre i 15.000 euros més pel que fa a liquidacions i sous de treballadors temporals d’estiu.

El regidor Barragán ha explicat també que “com cada mes, estem en contacte amb l’empresa perquè acceleri els pagaments de les nòmines i les paguin en el temps que tenen estipulat”.

El mes passat, fins al 20 de novembre no es va abonar la nòmina als treballadors; i aquest mes els treballadors encara no han cobrat, a data d’avui.

Cal dir que l’Ajuntament no pot abonar els sous dels treballadors de Tempo, ja que, “legalment i jurídicament, no podem assumir aquest rol”, ha indicat el regidor de Serveis Generals i concessions.  L’edil vol incidir, especialment, en el fet que “és una empresa que té un contracte", i que "ha de complir amb el pagament dels sous als seus empleats”.

Finalment, l’Ajuntament lamenta que “siguem els principals afectats i que les instal·lacions quedin sense netejar pel fet que l’empresa no compleix amb les seves obligacions contractuals”.

Document Actions