Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

La Junta de Govern Local aprova la compra de l’antic hostal Bona Estada

divendres 24 maig 2019

Ara la proposta és enderrocar l’edificació i crear una nova plaça al voltant de l’església de Santa Maria del Mar. Amb aquesta presa de decisió s’acabarà alliberant el conjunt arquitectònic de l’església d’edificis annexes, fent-lo més visible i notori; i s’esponja l’espai del voltant.  

La darrera junta de govern local d’aquest mandat ha acordat aprovar el conveni expropiatori de la finca Bona Estada del carrer Ponent número 13; just davant de l’església de Santa Maria del Mar. Es tracta d’una finca de 185,14 m2 de superfície i de 561.6 m2 de sostre que havia estat un hostal i que des de fa temps va tancar les seves portes. La voluntat de l’Ajuntament ha estat la d’aconseguir la propietat de l’espai per a enderrocar-lo i deixar una nova plaça pública al davant de Santa Maria del Mar, configurant un nou urbanisme en aquest punt neuràlgic al barri de Ponent amb més espai al voltant de l’església. Cal recordar que la primera fase es va dur a terme l’any 2014 reconvertint quasi 500 m2 de construccions en una plaça per esponjar l’edificació. Els pròxims mesos, es veurà doncs, un nou espai a la zona.

D’aquesta manera l’Ajuntament de Salou dona un pas més en la consolidació d’un nou espai per a generar un entorn més amable al voltant de l’església de Santa Maria del Mar de manera que es vegi sense edificacions l'espai al voltant de l'àbsis. La compra de l’immoble  -valorat en 807.678,71 euros- i després de diverses negociacions amb la propietat ha donat el seus fruits i l’espai passarà a ser de titularitat municipal.   

Des dels serveis tècnics municipals s’està treballant en la redacció del projecte de millora d’aquest nou espai públic.

Galeria d'imatges

1.png

Document Actions