Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

La junta de govern local aprova la contractació del subministrament i instal·lació de nous jocs infantils durant l’any 2019

divendres 17 maig 2019

Amb aquesta inversió de 285.000€ es vol dotar el municipi de nous equipaments infantils i millorar parcs i zones verdes ja existents

Per tal de poder complementar i millorar diversos parcs i zones verdes del terme municipal, la junta de govern local de l’Ajuntament de Salou ha aprovat la contractació del subministrament e instal·lació de nous jocs infantils durant aquest any 2019. La junta ha aprovat una despesa màxima de 285.000 euros per tal de dur a terme els treballs.

Així doncs, s’ha dividit els diferents espais d’actuació en 5 lots on es preveu millorar i renovar els equipaments dels parcs del c/Via Aurèlia, la Plaça d’Andalusia, la platja de Llevant, el parc del c/ Brussel·les, i el parc dels Emprius; a una mitjana de 70.000 euros per parc.

En el lot 1 – Via Aurèlia, la renovació de jocs serà del 100% dels jocs infantils existents. Per tant, l’empresa adjudicatària d’aquest lot es trobarà uns espai lliure de jocs infantils per instal·lar-ne de nous.  

En el lot 2 – Plaça d’Andalusia, l’actuació és de renovació total.

En el lot 3- Platja de Llevant, la renovació serà puntual, de jocs concrets, segons les millores de l’oferta adjudicatària. En aquesta platja ja existeixen una gran quantitat de zones de jocs infantils que s’aniran renovant gradualment en la seva totalitat. Així doncs, l’ajuntament traurà només els jocs infantils existents que es renovin per -previ manteniment dels mateixos- reubicar-los en altres parcs existents de forma que es complementi l’oferta lúdica dels parcs.

En el lot 4 – Parc del c/Brussel·les, els jocs seran de nova implantació en la zona resultant de l’actuació de remodelació de la plaça. El plantejament és que la plataforma inferior sigui la zona de jocs infantils, donat que està més confinada i protegida, alhora que es plantegen diferents espais per tal que l’oferta lúdica pugi tenir més amplitud d’edats. Tanmateix, la creació d’aquest accés mitjançant rampa, a la zona amb més vistes, i la supressió de l’accés central actual amb escales, permet la creació d’un espai per jocs infantils, que en aquest cas seria per edats de 6-12 anys aproximats, amb possibilitat d’aprofitar el desnivell per col·locar jocs del tipus tirolina.

En el lot 5 – Parc de la zona d’Emprius, s’incorporaran jocs nous i s’aprofitaran jocs existents. Els jocs existents que s’aprofitaran s’han d’anar a desinstal·lar, es farà el manteniment correctiu respectiu per tal de tenir un bon aspecte i complir a la certificació de zona final de jocs infantils. Tanmateix, es proposaran jocs nous; un del tipus combinat, així com dos llits elàstics i altres del tipus molles. També s’hi aplicarà una capa contínua de resines especifiques com a part del manteniment del paviment.

A més, en cadascun dels parcs, s’instal·laran una sèrie de cartells previstos amb la documentació gràfica del parc i la prohibició de fumar disponible en quatre idiomes, i d’accedir amb animals de companyia al recinte per motius d’higiene.

Document Actions