Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

L'Ajuntament remodelarà el parc del carrer Brussel·les incorporant jocs infantils i miradors

dimecres 19 desembre 2018

Aquestes obres engloben la incorporació del parc a la trama urbana, la millora de l’accessibilitat i la instal·lació de miradors estratègics i jocs infantils

El govern ha aprovat el projecte que s'executarà passat festes i que pretén crear un nou mirador en aquesta zona que dóna a platja Capellans

La Junta de govern local ha aprovat ja el projecte de remodelació del parc del carrer Brussel·les, a la zona de Platja Capellans, mitjançant la incorporació del parc a la trama urbana, la millora de l’accessibilitat en quant a la supressió de les barreres arquitectòniques així com la millora de l’atractiu del parc amb la col·locació de miradors estratègics i jocs infantils. Els treballs, que passaran a contractació s’executaran passat les festes.

Actualment, aquest parc està caracteritzat per una distribució diferenciada en dos nivells, el  superior i l'inferior. El primer compta amb un muret separador, reforçat també per l’existència d'un conjunt d'arbustos. Per altra banda, el nivell inferior presenta dos accessos, un que comunica el carrer Brussel·les amb la platja Capellans, i un altre directe des del centre del nivell superior.

L'alcalde, Pere Granados, assenyalava que “l’objectiu d’aquesta remodelació és obrir el parc fent-lo més permeable i accessible a les persones per la mateixa vorera del carrer Brussel·les, per tant aprofitant molt més aquest espai públic, dignificant-lo i fent-lo més atractiu per a les famílies, donat que s'hi incorporen també un seguit de jocs infantils i nous miradors a la línia de costa”.

Les tasques a realitzar comporten l’enderrocament del mur i la vegetació que separa la vorera i el nivell superior, per tal que vorera i parc siguin tot un espai comú lliure. També es preveu realitzar unes parts de paviments que sobresurtin des dels accessos per tal de convidar a la població a que entri al parc i gaudeixi dels miradors. Per altra banda, al nivell inferior se suprimirà l’accés central per substituir-lo per un altre accés des de la vessant est del parc, per tal de incorporar una rampa adaptada per persones de mobilitat reduïda, que puguin accedir al mirador volat, el qual es planteja com una zona que situa l’usuari en una sensació de mirador aeri sobre la platja de Capellans.  També es planteja instal·lar a la plataforma inferior una zona de jocs infantils per edats de 6 a 12 anys, amb la possibilitat d’aprofitar el desnivell per col·locar jocs del tipus tirolina.

Aquestes obres de remodelació compten amb un pressupost total per contracta de 311.881,67 € i tindran una durada prevista de dos mesos.

Document Actions