Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

S’inicia el desplegament del nou contracte de neteja i de recollida de brossa sota el lema ‘Salou + net’

dijous 18 maig 2017

La capital de la Costa Daurada està desplegant progressivament la nova maquinària i contenidors pels diferents carrers del municipi 

 

Els veïns i veïnes de Salou estan percebent com des de fa uns dies i fins a finals de juny s’anirà desplegant el nou servei de recollida de brossa i neteja viària al municipi. Avui, s’ha fet ja un pas més visible, com és la instal·lació de les noves bateries de contenidors a la zona del carrer Tarragona.  “Amb aquesta nova concessió, el ciutadà notarà la millorà del servei amb un increment de mitjans, unes màquines més silencioses, i uns contenidors més moderns”, apuntava la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez.

 

De moment ja hi ha en servei 3 vehicles elèctrics i 3 noves escombradores. I durant les properes setmanes s’aniran col·locant els nous contenidors, tant de superfície com els soterrats, a la resta dels carrers. Això ha estat possible gràcies a les novetats que incorpora aquesta nova contracta, després d’una ampliació més exhaustiva dels serveis, i finalment una millora dels mitjans.

 

La principal novetat amb el servei de recollida serà la unificació dels contenidors del carrer cap a un sistema de càrrega bilateral. Actualment al carrer convivien dos sistemes de recollida, carrega posterior per rebuig i matèria orgànica i càrrega bilateral per la resta de recollida selectiva. Al nou sistema, la recollida serà tota amb càrrega superior robotitzada amb la qual cosa la recollida serà més ràpida i els contenidors estaran més nets si no hi hauran desbordaments. Així mateix s’optimitzarà l’espai i, en el cas dels contenidors de rebuig, el número disminuirà a la meitat. Els contenidors aniran fixats amb un rail a terra, amb la qual cosa desapareixeran els problemes de desplaçaments de contenidors.

 

Un altre aspecte a tenir en compte i que notarà el ciutadà –com assenyalava la regidora Júlia Gómez-  serà que la recollida de matèria orgànica que s’estendrà a tot el municipi i en el que el número de contenidors d’envasos s’incrementarà a 245 (ara en tenim 136), també s’incrementaran els contenidors de cartró a 224 (92 ara) i els contenidors de vidre a 237 (129 ara), amb la qual cosa molts ciutadans tindran més facilitats per reciclar.

 

També s’incrementaran els mitjans i la freqüència de la recollida de cartró comercial, podent-se recuperar més cartró. També s’incrementaran els efectius per a la recollida de mobles vells. La neteja de contenidors es farà amb aigua calenta, augmentant-ne així el resultat. Pel que fa a la recollida de poda és facilitarà una recollida domiciliària porta a porta a demanda. També s’incrementaran els efectius per reparar contenidors, papereres i dutxes, podent-se atendre amb menys temps les averies. Pel que fa a la neteja viària, s’està incorporant maquinària més silenciosa podent-se iniciar el treball a l’estiu molt més aviat i garantint una major netedat dels espais preferents.

Galeria d'imatges

contenidors.jpg
P1020790.JPG
P1020781.JPG

Document Actions