Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

S’inicien els treballs de manteniment i conservació dels espais verds públics al Cap Salou

dilluns 15 juliol 2019

L’alcalde del municipi, Pere Granados, destaca el valor paisatgístic dels boscos i vegetació autòctona d’aquesta zona

El batlle valora molt positivament que un centre especial de treball s’encarregui de les tasques de jardineria. ‘Volem contribuir a la integració laboral de persones amb discapacitat’, ha assenyalat

L’Ajuntament de Salou va iniciar el passat dia 1 de juliol els treballs de manteniment i conservació de les zones verdes públiques i dels espais forestals del Cap Salou, un lot (el número 3) de contracte reservat, exclusivament, per a centres especials de treball (CET), és a dir, empreses que asseguren un treball remunerat a les persones amb discapacitat i en garanteixen la seva integració laboral.

L’empresa guanyadora del concurs ha estat Taller Àuria Societat Cooperativa Catalana Limitada pel preu de 267.846,26 euros, IVA inclòs.

Taller Àuria Cooperativa és una entitat creada el 1972 a Igualada i constituïda com a cooperativa mixta de treball el 1981. Compta amb més de 40 anys d’experiència en el Tercer Sector Social. Com a centre especial de treball, combina professionalitat, qualitat i inserció laboral de persones amb discapacitat o risc d’exclusió social.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Salou va aprovar el passat mes de maig l’adjudicació de diferents contractes per dur a terme la neteja, el manteniment i la conservació integral dels espais verds públics i de l’arbrat viari de Salou, després d’haver dividit el municipi en tres grans zones (Lot 1: de la via del tren cap al mar; lot 2: del tren cap a la muntanya; i lot 3: Cap Salou). En total, es destinaran 2.629.000 euros durant els 2 anys que durin les tres concessions.

Sobre els lots 1 i 2, la concessió està atorgada a les empreses Moix i Urbaser, respectivament. I el lot 3, al Grup Àuria.

En aquests moments, al Cap Salou hi treballa un equip format per quatre persones, un oficial –monitor- i tres treballadors que tenen una discapacitat. Per les mans d’aquestes persones hi passaran, durant els propers dos anys (fins el 30 de juny de 2012), les tasques de jardineria de la zona: treure males herbes, tallar la gespa, manteniment de zones arbustives, esporgar els arbres a l’època que toca, tractaments fitosanitaris per les palmeres i contra la processionària dels pins, manteniment del Camí de Ronda i desbrossar les zones boscoses per mantenir-les en òptimes condicions de neteja. El cap de servei d’Àuria a Salou és Ángel Martín.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “tenim el privilegi de gaudir d’una important zona verda al Cap Salou, on hi podem trobar zones boscoses i vegetació autòctona que sumen valor al nostre municipi i també al patrimoni que esdevenen les palmeres del Passeig de Jaume I”. A més, segons Granados, “amb la reserva que hem fet del lot 3 per a un centre especial de treball, ens sentim especialment orgullosos perquè contribuïm a la integració laboral de persones que tenen alguna discapacitat, però que donen el millor de sí a la feina i desenvolupen la tasca que se’ls encomana amb dedicació i il·lusió”.

D’altra banda, cal destacar que segons es fixa als respectius contractes, hi ha uns estàndards de qualitat i s’incorpora un major control de la concessió a través de la implementació d’una nova plataforma on es bolcarà la informació diàriament per part de les empreses adjudicatàries, de manera que es podrà exercir un seguiment més acurat de la feina del dia a dia.

També, segons es desprèn al plec de condicions del contracte amb aquesta nova distribució s’incrementa d’un 34% la superfície a mantenir, molt especialment les zones boscoses de Cap Salou i provinents dels terrenys afegits de part del CRT i, en paral·lel, també s’ha incrementat el preu del contracte d’un 25% respecte l’anterior licitació.

Document Actions