Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

S’inicien les obres de millora i reordenació de la zona al voltant del Passatge Oromar i fins a Cala Vinya

dimarts 20 febrer 2018

Fa pocs dies que s’han iniciat les obres de millora del pas públic i de les zones verdes públiques amb l’objectiu de posar en valor l’entorn natural de Cap Salou

També s’està construint un camí alternatiu que consta d’un pas adaptat per tal d’evitar els dos trams d’escala existents i donar accés al bosc que conforma el parc urbà del centre del Cap de Salou fomentant així el seu ús

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, i la regidora de Manteniment de la Ciutat, Maria José Rodríguez, ha visitat les obres que s’han iniciat aquesta passada setmana per tal de reordenar la zona al voltant del Passatge Oromar i fins a Cala Vinya, així com la recuperació del patrimoni mediambiental i la millora del pas públic existent entre el carrer Punta de Cavall i Cala Vinya, a més del disseny d’un nou pas adaptat pels terrenys municipals adjacents al pas actual. Aprofitant la millora, també s’ha actuat al parc infantil existent a la zona dotant-lo de nous jocs.

 

Actualment, ja existeix un pas públic que està format per un paviment amb formigó en massa i esglaons amb pedra i formigó, el qual es va dur a terme sobre els anys 70. Des d’aquell moment, no s’han realitzat més que petits arranjaments i actuacions puntuals per la qual cosa l’estat del mateix presentava una imatge que calia corregir.

 

L’alcalde, Pere Granados, ha volgut destacar “la importància d’ordenar aquesta zona tot ampliant les voreres, i dotant la zona de nous equipaments infantils, alhora que estem millorant els accessos a les cales de la zona per tal que aquestes siguin més accessibles ja que les platges i cales son un dels nostres grans atractius”. Per tant, a la vorera dreta s’eliminaran els espais d’aparcaments i es crearà un ampli passeig per fomentar el pas còmode dels vianants.

Les obres compten amb un pressupost total de 98.610,67€, que s’està destinant a la remodelació del pas actual amb la formació de nous trams d’escala i la creació d’un replà a mig tram per escurçar el tram únic actual. També s’està duent a terme la construcció d’un camí alternatiu adaptat pel mig de la massa boscosa que es realitza en dos trams diferents; d’una banda a les escales superiors es col·locarà un pont de fusta que salvi el barranc i que s’adapti al terreny entre el llindar de l’edifici Oromar i el carrer Cala Font; i el segon tram es desenvoluparà entre el parc del carrer Punta de Cavall i el carrer Cala Font, adaptant-se també al terreny actual. A més, s’ha adequat un pas de vianants entre els dos trams d’escala del pas actual i s’està treballant en l’ampliació d’alguns trams de voreres per facilitar la continuïtat i l’accés a Cala Vinya i Cala Font.  

Galeria d'imatges

petita_cala_font.jpg
visita_1.JPG
visita_2.JPG
vsita_3.JPG

Document Actions