Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Salou engega la recollida gratuïta de poda a domicili pels habitatges unifamiliars

dimarts 21 novembre 2017

Els interessats hauran de trucar al telèfon 900 101 613 per sol·licitar el servei i seguir les indicacions oportunes per poder acollir-se a la recollida

L’Ajuntament de Salou ha iniciat un nou servei adreçat als propietaris d’habitatges unifamiliars del municipi –del que queden excloses les comunitats de propietaris- a través del qual poden sol·licitar la recollida de la poda a domicili de manera gratuïta. Així, coincidint amb la temporada de poda d’arbres i de vegetació, des de l’empresa concessionària de la recollida de la brossa i de neteja urbana s’encarregaran de dur a terme aquesta tasca. Els domicilis interessats en disposar d’aquesta recollida de poda lleugera porta a porta (en cap cas es recollirà fusta procedent d’una tala d’arbres)   per habitatges unifamiliars hauran d’informar prèviament al telèfon del servei d’atenció ciutadana de SALOU+NET 900 101 613; un cop avisada la concessionària hauran de passar per la deixalleria a recollir una saca per dipositar la poda i, posteriorment, tornar a trucar a SALOU+NET per concertar la retirada de les saques plenes. La recollida és durà a terme sempre en dimecres no festiu.

La regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, assenyalava com “aquesta recollida facilitarà el trasllat dels residus vegetals des dels habitatges fins a un centre de tractament de restes adequat, ja que les restes de poda, gespes i altres elements vegetals no es poden llençar als contenidors habituals de la via pública perquè han de rebre un tractament diferent”. Cal recordar que aquest servei és totalment gratuït, però cal sol·licitar-ho prèviament.

Les restes vegetals a recollir seran procedents de domèstics de poda, esporga, tallar gespa, etc. i sota cap concepte es recolliran sacs de runa o pedres o altres materials que no siguin restes vegetals. Aquest servei no es presta per a jardiners/res professionals.

Si durant la recollida es detecta un mal ús del servei (per exemple que les saques continguin mobles, runa o altres elements no vegetals, no es realitzarà el servei de recollida de la saca, quedant sota la responsabilitat del ciutadà la retirada del sac de la via pública i el seu trasllat a la deixalleria en el termini màxim d’una setmana. Les restes vegetals també es poden portar directament a la Deixalleria municipal, dins l’horari d’aquesta instal·lació.

El servei serà setmanal entre el mesos d’octubre  desembre i de gener a maig, temporada en què es generen més residus d’aquest tipus.

Document Actions