Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Salou impulsa un any més la campanya d’entrega de cubells per la matèria orgànica d’ús domèstic

dimecres 11 abril 2018

Cada divendres dels mesos d’abril, maig i juny, de 10h  a 14h, s’instal·larà una carpa a la ubicació corresponent on dos agents cívics faran les entregues dels cubells

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou impulsa un any més la campanya d’entrega de cubells per la matèria orgànica d’ús domèstic. Cada divendres dels mesos d’abril, maig i juny, de 10 a 14 hores s’instal·larà una carpa de 3x3 metres a la ubicació corresponent, on hi estaran presents dos agents cívics, els quals seran els encarregats de fer les entregues dels cubells.

Aquest cubells d’ús domèstic realitzen un procés de compostatge, de manera que només s’hi podrà abocar tota aquella matèria que sigui orgànica: paper de cuina; restes de verdura i fruita; cafè i infusions; petites restes de poda; restes de carn i peix; restes de menjar; closques d’ous, fruits secs i marisc; i llumins, serradures i taps de suro.

La regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, ha destacat que “aquesta campanya és una manera d’apropar la ciutadania al procés de compostatge, ja que amb l’entrega dels cubells oferim una eina útil que permet realitzar aquest procés amb la matèria orgànica que es produeix dins l’àmbit domèstic”. Gómez ha afegit que “des de l’Ajuntament, amb aquest tipus de campanyes volem seguir fomentant la importància del reciclatge, per tal que la població sigui conscient de la necessitat de fer-ho”.

Cal destacar que l'any 2017 es van recollir selectivament 4.700 tones de matèria orgànica a Salou. L'objectiu de la regidoria de Medi Ambient és arribar a recollir 5.300 tones el 2026 i millorar-ne la qualitat, és a dir que dins el contenidor de matèria orgànica no hi vagin altres residus. D'aquesta manera hi hauria un estalvi de 14.000 € anuals en la gestió dels residus.

Les dades i les ubicacions seran les següents: el 13 d’Abril al C/ Replanells (accés camí de ronda); el 20 d’Abril a la Plaça de la província; 27 d’Abril a la Plaça de la Sardana; el 4 de Maig a l’Avinguda Pau Casals (cantonada C/ Jaume Vicenç Vives); l’11 de Maig al C/ Cala Crancs, 3; el 18 de Maig al Parc Albinyana (cantonada C/ Tarragona); el 25 de Maig a la Plaça Catalunya; l’1 de Juny a la Plaça de la Pau; el 8 de Juny a la Urbanització Xalets (C/ Avenc cantonada i C/ Monestir santes creus), de 10:00h a 12:00h i a la Urbanització Mirador (C/ Jordi Cartanyà amb C/ Cau del Rafalet), de 12:00h a 14:00h; i el 15 de Juny al Mercat (Via Roma, 10).

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

petita_organica.jpg

Document Actions