Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Salou inicia la campanya de la poda de més de 10.000 unitats vegetals de carrer del municipi

divendres 17 novembre 2017

La campanya tindrà una durada de 4 mesos i les dues empreses concessionàries de jardineria, Urbaser i Moix, podaran i tractaran els arbres i palmeres

Amb l’arribada de la tardor, i com ja és habitual per aquestes dates, l’Ajuntament de Salou ha iniciat la campanya de poda i manteniment de les diverses espècies d’arbrat, jardineria i vegetació variada que hi ha al municipi. Les empreses que duen a terme aquesta tasca són les concessionàries Urbaser i Moix les quals ja s’encarreguen de bona part del manteniment i cura de la jardineria del municipi. Les tasques de poda es preveu que tinguin una durada de 4 mesos; des del seu inici aquesta setmana de novembre i fins a finals del mes de març.

Encara que el procés de poda podrà allargar-se fins el mes de maig, ja que, tal i com ha assenyalat la regidora de Manteniment de la Ciutat, Mª José Rodríguez, “ des de jardineria estem treballant en la suma de noves espècies que substituiran aquelles que van patir les conseqüències de les fortes ventades de fa un mes i que, especialment en zones com la Platja llarga, s’hauran de replantar”.  

Avui estan treballant al carrer Barcelona, encara que durant els propers dies s’ha de podar altres indrets com el nucli antic, la urbanització Covamar, la dels Xalets de Salou i la del Mirador de Salou. La poda de les palmeres es realitzarà a places com la Plaça Francesc Germà i la Plaça Europa, i zones com el carrer Birmingham i l’Espigó del Moll, entre altres.

Des de l’àrea de Manteniment de la Ciutat ja es va fer en el passat mandat una planificació de poda de l’arbrat de Salou a 8 anys vista -que s’està executant- ja que cada espècie té el seu seguiment específic i la seva peculiaritat. El que pretén el pla és evitar l’envelliment prematur i minimitzar l’impacte mediambiental amb l’ús d’altres mesures més naturals evitant així els productes fitosanitaris. En les escoles per exemple, i per tal d’evitar riscos en els nens/es, els treballs es duen a terme en dies festius on no hi ha alumnes als patis de les escoles.

Salou compta amb 2.300 plataners, 2.316 moreres, 1.365 tipuanes i 1.505 mèlies; així com una gran varietat d’espècies minoritàries que formen el conjunt de la vegetació i que sumen 10.852 unitats vegetals de carrer; a més de 1.027 washingtònies, 457 palmeres datileres, entre d’altres tipus de palmeres.

Document Actions