Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Salou inicia la substitució dels contenidors soterrats per adaptar-los al nou sistema de recollida d’escombraries

dimarts 12 setembre 2017

De manera progressiva s’aniran substituint fins a 230 contenidors repartits pel municipi

 

Salou viu immersa en un canvi de la concessionària de la recollida d’escombraries i de neteja urbana que en aquesta recta final d’any manté nous fronts actius. Després de canviar tots els contenidors de superfície, aquesta passada setmana s’han iniciat ja els treballs per substituir les bateries de contenidors soterrats, els quals també s’han d’adaptar al nou sistema bilateral. Els primers d’aquesta nova tipologia s’han instal·lat al carrer València al costat de la biblioteca; i aquesta setmana continuen desplegant-se pel carrer Ciutat de Reus, entre altres.

Així, l’empresa concessionària de la recollida d’escombraries desplegarà fins a 230 nous contenidors soterrats que presenten, com explicava la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, “molts avantatges tecnològics respecte l'anterior sistema especialment pel que fa a mesures de seguretat i rapidesa de buidat”. Així, si en l’anterior sistema quan es treia el contenidor quedava un forat, ara puja una plataforma que aguantaria el pes d’una persona, evitant així un possible accident; a més, si en l’anterior sistema s’obria la bústia i es podia veure directament el fons del contenidor, ara hi ha un tambor giratori que impediria el pas d’una persona.

Finalment, amb l'anterior sistema de soterrats es necessitaven dos o tres treballadors depenent de la fracció per buidar un contenidor mentre que amb aquest sistema, el temps de recollida es redueix ja que el contenidor s'enganxa per la bústia, es treu d'una peça i automàticament i de forma robotitzada el contenidor torna al mateix lloc.

Galeria d'imatges

contenidors.jpg
IMG-20170908-WA0000.jpg
IMG-20170908-WA0001.jpg

Document Actions