Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Salou millora els índexs de reciclatge després del desplegament de la nova concessió al municipi

dilluns 23 octubre 2017

L’increment del nombre de contenidors amb totes les fraccions genera un estalvi a les arques municipals de més de 84.000 euros

 

Salou ha millorat els índexs de reciclatge al municipi. Així ho constaten les dades que ha recollit la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou. De fet, com assenyala la regidora de l’àrea, Julia Gómez “amb el desplegament dels nous contenidors de residus de la nova contracta de recollida de brossa s'ha disminuït la quantitat de residus que es destinen a la incineració i paral·lelament ha augmentat el reciclatge de totes les fraccions”.

 

Aquest 2017, les tones aportades a incinerar per Salou han disminuït un 9,3% quedant a un nivell inferior al 2015. Aquesta disminució de les tones incinerades es deu a l'augment de totes les fraccions reciclades que ha estat possible per la major quantitat de contenidors de reciclatge instal·lats així com la major col·laboració ciutadana. El reciclatge ha augmentat en totes les fraccions. Un 7% en el vidre, un 12% en els envasos, un 21% en el paper i un 20,9% en la Matèria Orgànica.

 

La regidora destacava que d’aquesta manera es pot mantenir la taxa de brossa de Salou com una de les més baixes de la demarcació, donat que cada tona  que es deixa d'incinerar s’estalvien 57.5 €  que multiplicats per les 1.468 tones que s'han deixat d'incinerar significa un estalvi de 84.410 € fins el setembre. No obstant encara queda molt de marge per la millora, ja que tot i que el reciclatge ha augmentat un 20% aproximadament amb la nova contracta, encara van a la incinerador dues terceres parts dels residus produïts.

 

Per altra banda,  a part de l’estalvi per incinerar, s’ha de tenir en compte que per les tones reciclades l’Ajuntament rep uns ingressos econòmics, però aquí s'ha de remarcar la importància de la qualitat del reciclatge ja que com més impropis hi ha en un contenidor de reciclatge, és a dir materials que no corresponen al contenidor que s’han de dipositar, menys ingressos rep l'Ajuntament. És per aquest motiu que s'està preparant una campanya per augmentar el reciclatge, millorar la qualitat dels materials recollits, i s'està estudiant la creació d'una taxa de residus diferenciada en funció de com recicli cadascú.

 

Per tal de resoldre dubtes sobre la recollida al municipi hi ha un telèfon gratuït d’atenció a la ciutadania el 900 10 613 i una web saloumesnet.cat des d’on fer tràmits i consultes.

Galeria d'imatges

brossa.jpg

Document Actions