Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Salou presenta el nou servei de recollida d’escombraries i de neteja de la ciutat

divendres 09 juny 2017

Aquest diumenge es durà a terme una festa popular, amb xocolatada i jocs infantils a la plaça de la Pau, per presentar el servei a la ciutadania

Avui, s’han desplegat els nous camions, material i personal amb el que compta la nova concessió adjudicada a la UTE Urbaser-Nordvert per un període de 10 anys i 41,8 milions d’euros

Des de principis de maig que els salouencs estan veient canvis en els contenidors i sistema de recollida de residus gràcies a la nova concessió de la neteja al municipi que ha entrat en vigor i que repercutirà en una millora del servei, un cop s’hagi desplegat totalment. Avui s’ha presentat el conjunt de novetats que implementa la concessionària i que compta amb un total de 43 persones en temporada baixa, incrementant-se fins a les 72 en temporada mitjana i arribant a les 117 en temporada alta.  “El servei incorpora vehicles i equips nous, moderns i més adaptat a les necessitats”, apuntava l’alcalde Pere Granados, donat que “hem buscat un servei que doni una resposta adequada a les necessitats urbanes i ciutadanes en el tema de neteja i cura de la ciutat”. Però el batlle també ha apel·lat a la col·laboració ciutadana. “És molt important comptar amb comportaments cívics i la col·laboració ciutadana per mantenir una ciutat MÉS neta, com diu el lema amb el qual volem engrescar a tothom a que recicli i tingui cura del seu entorn”.

El director general  de Catalunya i Balears d’Urbaser, Jordi Pineda, ha mostrat la seva satisfacció per la relació que manté l’empresa amb Salou i ha assegurat que treballen amb molta il·lusió per desplegar aquest nou encàrrec, que a més, incorpora incentius al reciclatge; per tant, amb l’obligació d’incrementar substancialment els índex de recollida selectiva a Salou.

En aquesta presentació a la premsa, en la qual també s’han mostrat els vehicles elèctrics amb els que compta la nova concessió amb una norantena d’equips de treball més silenciosos i més ràpids. La principal novetat amb el servei de recollida serà la unificació dels contenidors del carrer cap a un únic sistema de càrrega bilateral. A més, s’ha incrementat d’un 40% la capacitat de recollida que hi havia al municipi, amb la instal·lació de fins a 1.200 contenidors. La regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, explicava que “amb el nou sistema la recollida és tota amb càrrega superior robotitzada amb la qual cosa es treballa de manera més ràpida i els contenidors estaran més nets. Així mateix s’optimitzarà l’espai i en el cas dels contenidors de rebuig el número disminuirà a la meitat”, apuntava. A més, com a novetat destacada hi ha la fixació dels contenidors amb un rail a terra, amb la qual cosa desapareixeran els problemes de desplaçaments incontrolats, a més de tenir una major capacitat, d’entre 1.000 i 3.500 litres. Aquest diumenge, a la plaça de la Pau, es presenta el nou servei de neteja davant la ciutadania a partir de les 10, amb una xocolatada i espectacle infantil, a més de jocs de carrer.

Un altre fet que està notant ja el ciutadà serà que la recollida de Matèria Orgànica s’estendrà a tot el municipi i que el número de contenidors d’envasos s’incrementarà a 245 (actualment n’hi ha 136), també els de cartró que passaran a 224 (enfront dels 92 d’ara) i els de vidre que augmenten fins als 237 (davant dels 129 actuals), amb la qual cosa molts ciutadans tindran més facilitats per reciclar.

Dins els aspectes que s’aplicaran en la nova concessió hi ha la neteja de contenidors, la qual es farà amb aigua calenta, augmentant-ne així el resultat. També s’incrementarà la recollida de cartró comercial amb mitjans i dies de treball, augmentant la capacitat de recuperar més cartró i mantenint més net el carrer, la recollida de poda a domicili. També augmentaran els efectius per a la recollida de mobles vells. Per primer cop s’inatal·laran 300 contenidors de selectiva a la platja.

Altres novetats

Dins dels aspectes que s’han millorat en aquesta nova concessió, vistes les necessitats dels darrers anys, hi figura la introducció tot l’any de la Brigada d’intervenció immediata; un equip pensat per a la realització de tasques no rutinàries, imprevistos, feines programables a mig / llarg termini o temporals tant en via pública com en zones verdes forestals predeterminades que fins ara no existia.

A més, de l’increment de freqüències d’intervenció ordinària en diverses zones dels diferents sectors també s’incorporarà un altre equip destinat a les urbanitzacions  que possibiliti l’extensió i l’increment de neteja en espais fins ara no considerats.

A la presentació també hi ha estat altres regidors com el d’hisenda, Toni Brull, de manteniment de ciutat, Mª José Rodríguez i de Gestió Interna, Jesús Barragán, a més d’altres responsables del servei de la concessionària i treballadors.

Galeria d'imatges

Sin_ttulo-1.jpg
P1030357.JPG
P1030327.JPG

Document Actions