Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Salou treballa en el restabliment de la normalitat després del temporal, que ha causat nombrosos danys materials

dimecres 23 octubre 2019

L’alcalde, Pere Granados, ha fet aquest matí diverses visites a les zones més afectades, com el Barri de la Salut; aquesta darrera ha estat amb el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté

L’Ajuntament de Salou ha posat a disposició de la ciutadania una oficina d’atenció als damnificats pels sinistres dels aiguats d’ahir a l’OAC, a la planta baixa de l’edifici consistorial

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha visitat aquest matí les zones damnificades pels forts aiguats caiguts ahir dimarts per tal d’interessar-se pel nivell d’afectació que han patit establiments públics, habitatges i garatges. Així, a primera hora, el batlle ha fet un recorregut per recollir impressions per part dels veïns del municipi, que li han transmès les seves inquietuds i preocupacions per l’estat malmès en què han quedat els seus béns.

En una de les visites, aquest migdia, l’alcalde ha anat fins al Barri de la Salut acompanyat pel subdelegat del Govern, Joan Sabaté. També hi han assistit diversos regidors i regidores de Govern: Yeray Moreno, Estela Baeza i Beatriz Morer.

L’alcalde Granados, en les seves visites i contacte directe amb els veïns de Salou, els ha informat de l’acció que s’ha fet des de l’Ajuntament d’obrir una oficina d’atenció als damnificats pels sinistres, que té la seva seu a l’OAC, a la planta baixa de l’edifici consistorial. L’horari d’atenció al públic és de 8.30 h a 14 h i el telèfon de contacte és el 977 30 92 92. En aquesta oficina els afectats podran rebre informació sobre els tràmits que han de realitzar per demanar ajudes i dirigir-se a les asseguradores o al Consorci de Compensació d’Assegurances.

Així mateix, el batlle també ha explicat que “hem posat mitjans de personal i maquinària addicionals per tal de cobrir aquesta emergència i que la població damnificada tingui el màxim suport”.

Els responsables dels serveis tècnics municipals, les empreses concessionàries, Protecció Civil i Policia Local, sota la supervisió de l’alcalde Granados, del regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, i del regidor de Platges i Manteniment, Pedro Madrona, han assistit aquest matí a primera hora a una taula de treball per coordinar totes les accions a realitzar en les properes hores per tal de restablir la normalitat, després de les afectacions i els desperfectes causats pel temporal.

Des de primera hora, ja s’ha començat a treballar per tenir les vies de comunicació obertes i ja s’estan duent a terme les tasques de neteja més urgents, manuals i concretades en zones específiques de la ciutat.

Cal dir que un dels indrets més afectats ha estat el Barri de la Salut, ja que el Barranc de Barenys, en el seu tram final, on es troba el sobreeixidor del Carrer Carles Roig, es va desbordar ahir cap a les 9 del vespre, derivant les aigües a aquest barri. També els carrers Sol, València, A, B i C, han patit les conseqüències d’aquest desbordament, i, concretament, els trams des del c. Sol i València fins a la plaça Venus. El Passeig Miramar també ha resultat afectat i un altre punt negre ha estat el tram que travessa el Vial de Cavet.

El Camí de Cambrils (camí municipal en zona rústica) està tallat en el terme municipal de Salou, ja que es troba ple de residus degut a les restes de barrancs com el de la Donzella.

Per la seva banda, el regidor David González ha dit que “hem treballat coordinats les darreres hores” i que “la Policia Local ha estat el refugi d’algunes persones, que han estat evacuades del Barri de la Salut; turistes que tornaven cap als seus hotels situats en poblacions veïnes i també que es trobaven allotjats en apartaments passant les vacances”. González ha afirmat que “el més important ara és normalitzar la circulació als carrers i estar pendent de les necessitats de seguretat de les persones”.

Per la seva banda, el regidor Pedro Madrona ha explicat que “les platges han quedat molt malmeses pel temporal de mar, que pot continuar avui”. Així, “algunes guinguetes se les ha emportat l’aigua i han quedat molt afectades”, instal·lacions que encara estaven funcionant, ja que fins el 3 de novembre no finalitza la temporada de platges.

Galeria d'imatges

23102019 Platja Ponent aquest migdia.JPG

Document Actions