Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Neteja i manteniment urbà

Salou treu a concurs el contracte de manteniment i conservació de la jardineria de Salou

dimecres 05 desembre 2018

Destinarà una partida de 2.629.000 euros al contracte que tindrà una vigència de dos anys; un milió d'euros més que el vigent

Incorpora un 32% més de superfície al manteniment- especialment les zones boscoses de Cap Salou- i divideix el municipi en tres lots

La Junta de Govern Local de Salou ha aprovat un nou plec per contractar a les noves empreses que hauran de dur a terme la neteja, el manteniment i la conservació integral dels espais verds públics i de l'arbrat viari del municipi de Salou. Aquesta concessió municipal puja fins a 2.629.000 euros (a repartir en dos anys) i, segons figura al perfil del contractant, fins a 31 de desembre es poden presentar les ofertes per tal de poder fer-se amb algun dels lots. El regidor de Serveis Interns i Contractació, Jesús Barragán, explicava que “si fins ara hi havia dues empreses que treballaven en aquestes tasques-d'una banda l'empresa Moix i de l'altra Urbaser- ara, el nou contracte pretén dividir en tres lots, atenent a la distribució territorial de la jardineria del municipi per tal de millorar el manteniment”, apuntava. Així, “amb aquesta nova distribució incrementen d'un 34% la superfície a mantenir, molt especialment les zones boscoses de Cap Salou i provinents dels terrenys que hem afegit de part del CRT i, en paral·lel, incrementem el preu del contracte d'un 25%”. Per tant, apuntava, si abans destinavem 1.315.000 euros anuals, amb el nou contracte que es posa a licitació aquesta quantitat que hi sumem ha de servir per millorar el manteniment de les nostres zones verdes i arbrat municipal”.

Així, en aquest nou contracte hi ha un primer lot que haurà de mantenir la zona de la via de tren i fins a mar; un segon lot que afecta de les vies del tren i fins a la zona de muntanya i, finalment, un tercer lot on s'inclou el Cap de Salou. Cadascun dels lots constitueix un contracte. El regidor també ha volgut destacar que, precisament el tercer lot, està únicament obert per a que es presentin empreses que treballen pel foment i promoció de l'ocupació de col·lectius amb dificultats per a l'accés al món laboral o que es trobin en risc d'exclusió.

També és important destacar que el mateix contracte fixarà uns estàndards de qualitat i s'incorpora un major control de la concessió a través de la implementació d'una nova plataforma on es bolcarà la informació diàriament per part de les empreses adjudicatàries; per tant, es podrà exercir un seguiment més acurat de la feina del dia a dia.

Com explicava el regidor, “volem seguir tenint un municipi on les zones verdes i l'arbart marquen la diferència i mantenir, i si podem millorar, les distincions actuals aconseguides amb les tres estrelles que ens han concedit durant dos anys seguits des de les Vil·les Florides”.

Fitxers adjunts

Document Actions