Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

L’Ajuntament de Salou organitza un dispositiu de seguretat per a la celebració del Cós Blanc

dijous 30 gener 2020

Hi participen més de 250 persones, incloent-hi la Policia Local; els Mossos d’Esquadra; Protecció Civil; ambulàncies; Bombers; i empreses de seguretat; així com veïns, treballadors municipals i voluntaris

L’Ajuntament de Salou ha organitzat un pla d’autoprotecció i un dispositiu de coordinació del trànsit per la celebració del dia gran de la Festa Major d’hivern, el Cós Blanc, que tindrà lloc aquest proper dissabte, dia 1 de febrer.

En aquest pla, hi participen més de 250 persones, incloent-hi la Policia Local; els Mossos d’Esquadra; Protecció Civil; ambulàncies; Bombers; i empreses de seguretat; així com veïns i veïnes, treballadors/es municipals i voluntaris/àries.

Segons ha manifestat el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, “el Cós Blanc és l’esdeveniment més multitudinari de la nostra Festa Major, i, com a tal, requereix d’un dispositiu de seguretat ampli i coordinat, per tal de garantir que tot es desenvolupi amb la correcta garantia de seguretat, perquè tothom que vingui pugui gaudir de la festa”.

Talls de circulació i prohibicions d’estacionament

En concret, la Policia Local de Salou, junt amb Protecció Civil, ha habilitat tot un dispositiu de coordinació del trànsit, per tal que tothom pugui accedir i gaudir de la festa. El gruix del dispositiu s’activarà a partir de les 18 hores, i fins passades les 23h de la nit.

Per aquest motiu, es tallarà la circulació dels següents carrers durant el desenvolupament del Cós Blanc: el carrer del Carrilet, c. Juan Manuel Muñoz, c. Ciutat de Reus (des de c. Juan Manuel Muñoz i fins a Via Roma), Via Roma (de c. Ciutat de Reus a c. Berenguer de Palou), c. Barcelona, c. Sínies, c. Escaladei, Via Augusta (de c. Berenguer de Palou a c. Ciutat de Reus), c. Montserrat (des de c. Ciutat de Reus a Camí de La Torre), c. Jaume Vicenç Vives (de c. Maria Castillo a c. Ciutat de Reus) i c. Montsant.

A més, estarà prohibit estacionar des de les 10 h, i fins les 23 h de dissabte, al c. Francolí (des de c. Barcelona a c. Berenguer de Palou), c. Juan Manuel Muñoz, c. Ciutat de Reus (des de c. Juan Manuel Muñoz a c. Sínies), c. Sínies (des de c. Barcelona a Camí de La Torre), c. Escaladei, c. Montsant (des de Camí de La Torre a c. Ciutat de Reus), c. Jaume Vicenç Vives (des de Camí de La Torre a c. Ciutat de Reus), c. Montserrat (des de c. Ciutat de Reus a Camí de La Torre), Via Augusta (des de c. Barcelona a c. Ciutat de Reus) i c. Barcelona (des de c. Carrilet a c. Tarragona).

A més, es reforcen mesures de seguretat com la col·locació de barreres de formigó (‘new jerseys’), entre altres, a punts estratègics del circuit de manera que aquest quedi aïllat. També es prohibirà la circulació de gran tonatge a tot el terme municipal durant el dissabte, 1 de febrer.

En el decurs del muntatge del Cós Blanc, des de les 10 h del dijous, i fins les 10h del diumenge, estarà prohibit estacionar i circular pel c. Ciutat de Reus (tram des de c. Sínies fins a Via Roma), excepte entrada i sortida de pàrquing-veïns.

També, per tal de garantir la seguretat durant la cercavila de carretel·les, des de les 22 h del divendres, i fins les 23h del dissabte, estarà prohibit estacionar als carrers Advocat Gallego, Carrilet i Barcelona (des de Via Roma a c. Carrilet); i, des de les 02 h, i fins les 14 h del dissabte, també estarà prohibit estacionar a Via Roma (des de carrer Barcelona, i fins a c. Advocat Gallego).

Durant la desfilada, es realitzaran talls de circulació, de 8 h a 14 h, al carrer Advocat Gallego i c. Carrilet; de 10 h a 14 h, al c. Barcelona (des del Passeig Jaume I i fins a c. Carrilet); de 11.30 h a 13.30 h, al Passeig Jaume I; de 12 h a 14 h, a Via Roma i plaça Francesc Macià; i, de 14 h a 18 h, al carrer Advocat Gallego.

Indicacions i consells de seguretat

A més, enguany, la Policia Local de Salou torna a incorporar cartells a les immediacions del recorregut del Cós Blanc amb una sèrie de consells de seguretat a tenir en compte durant el dissabte, 1 de febrer, com, per exemple: tenir localitzades les vies d’evacuació i estar atent a les indicacions del personal de seguretat i als avisos que es puguin donar per megafonia; mantenir la distància de seguretat mentre passin les carretel·les; portar els nens petits a coll o de la mà, no accedint, per tant, amb cotxets de nens, bicicletes o altres objectes que poguessin representar un obstacle; no pujar a les baranes, reixes, torres de llum o a altres elements que puguin representar perill; no portar ampolles o gots de vidre; i una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandonar el lloc de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.

L’edil David González ha recomanat que “el mateix dia del Cós Blanc, a més de seguir i complir els consells de seguretat que donin les autoritats, caldrà venir amb l’antelació suficient per poder aparcar i, sobretot, tenir cura dels infants, gent gran o persones amb mobilitat reduïda”.

Cal dir que s’habilitarà un espai delimitat per a persones amb mobilitat reduïda al carrer Ciutat de Reus, al costat de la plaça de l’Onze de Setembre, davant de la torre de confeti número 19.

Estacionaments

Pel que fa als estacionaments, i en previsió que a la festa del Cós Blanc s’acostin un nombre molt elevat de cotxes provinents d’altres municipis veïns, la Policia Local de Salou ha senyalitzat diverses zones d’aparcament controlat de fàcil i ràpida accessibilitat a l’esdeveniment: el pàrquing del Passeig Jaume I, amb capacitat per a 500 vehicles, i el pàrquing de carrer Berlin, amb una capacitat de fins a 180 vehicles. A més d’un altre al voltant del col·legi Elisabeth-Vial de Cavet per a l’estacionament de 600 vehicles més; i el pàrquing dissuasiu gratuït d’Emprius, amb una capacitat de 1.200 vehicles.

Altres aspectes a tenir en compte

Cal dir que durant la cercavila de diables i l’espectacle pirotècnic de diumenge, de les 14h a les 22h, estarà prohibit estacionar al c. Advocat Gallego (tram de Via Roma a Passeig 30 d’Octubre), Via Roma (des de c. Barcelona a c. Tarragona), plaça Francesc Macià, c. Barcelona (des de Via Roma a c. Francolí), c. Francolí (des de c. Barcelona a plaça de la Pau) i plaça de la Pau (estacionament sentit c. Ebre – c. Francolí).

També estarà prohibit circular diumenge, de 14h a 23h, al carrer Advocat Gallego (de Passeig 30 d’Octubre a Via Roma); i, de 18h a 20h, a Via Roma (de c. Barcelona a c. Tarragona), plaça Francesc Macià, c. Barcelona (de Via Roma a c. Francolí), c. Francolí i plaça de la Pau.

Finalment, des de la Policia Local i l’àrea de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, s’agraeix la col·laboració ciutadana, es prega paciència per les molèsties que es puguin causar i s’aconsella arribar a Salou abans de les sis de la tarda; amb temps per tal de poder aparcar i arribar al punt on s’inicia la desfilada.

Galeria d'imatges

consells de seguretat Cós Blanc.jpg

Document Actions