Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Mobilitat urbana

Aparcar a Salou

mobilitat urbana

Aparcar a Salou

Durant els mesos d'hivern, en temporada baixa, trobar aparcament a Salou no representa cap problema. Tan sols als principals eixos comercials s'activa la zona blava; la resta dels aparcaments en superfície són de caràcter gratuït. Un cop comença el mes de juny s'amplia la zona blava al municipi.

Salou disposa d'unes 2.000 places d'aparcament en zona blava, 1.000 de les quals estan distribuïdes entre els seus carrers, mentre que la resta corresponen a quatre zones destinades a l'aparcament en superfície, regulades per parquímetres. D'altra banda, Salou també compta amb tres pàrquings subterranis.

On aparcar a Salou. Pàrquings subterranis o en superfície

 Descarrega't aquí el plànol de les zones d'aparcament del municipi.

 • Via Roma - Mercat Municipal. És un aparcament que combina la zona de  superfície amb la subterrània (de 178 places) i es troba ubicat al costat del mercat municipal, al centre urbà de Salou. 
 • Plaça Corona d'Aragó, s/n. És subterrani i compta amb 128 places d'aparcament. 
 • Carrer Logronyo. És subterrani i compta amb 267 places d'aparcament
 • Passeig Jaume I (dos accessos) . 522 places en superfície. El pàrquing està en funcionament des de mitjan març fins a primers d'octubre. La resta de l'any, l'accés al pàrquing és gratuït.  Aquest pàrquing també ofereix abonaments mensuals.
 • Confluència dels carrers Major i Balears. Darrera de l'edifici del Patronat Municipal de Turisme, hi ha una petita zona d'aparcament, també en superfície i regulada per parquímetres, amb un total de 25 places d'aparcament.
 • Carrer Torremolinos, al final de l'Avinguda Carles Buïgas. Hi ha el més gran dels pàrquings dissuasoris de pagament que hi ha a Salou. Es tracta d'una zona d'aparcament sense asfaltar, regulada per parquímetres, amb capacitat per a 280 cotxes.
 • Carrer París 26  és un aparcament en superfície amb més de 150 places. 
 • Avinguda Pompeu Fabra, hi localitzem un altre gran pàrquing dissuasiu, amb capacitat per a 150 cotxes, en una zona sense asfaltar i regulada per parquímetres. 
 • Carrer Carril amb València: també hi ha una zona regulada i asfaltada dedicada a l'aparcament en superfície.
 • Carrer Penedès 7

 

Per poder aparcar a la zona blava de manera còmoda es pot baixar una APP per tal d'abonar les tarifes sense estar pendent de la finalització del tiquet d'estada.

 

 

 

La zona blava pels vehicles amb impost domiciliat a Salou

Els ciutadans que disposin de la targeta d’aparcament de resident podran expedir un tiquet per aparcar en zona blava fins esgotar el crèdit de què disposi, depenent del tipus. Un cop esgotat el saldo, la targeta queda anul·lada. (Vàlida fins el 30 de setembre de cada any).

zona blava targeta.jpg

Hi ha dos tipus de targetes:

 • la de tipus 1 amb 200 hores, per a ciutadans amb l’impost de vehicles i que tingui el seu domicili als carrers (Barcelona, Berenguer de Palou, Via Augusta, Via Roma i Ciutat de Reus -a determinades zones- per tractar-se de zones comercials i per la necessitat de generar una major rotació circulatòria).
 • una altra targeta recarregada amb 150 hores per a la resta.

Durant la Setmana Santa l’horari de vigència de la zona d’estacionament regulat s’inicia a les 10 del matí i fins a les 14 i de les 17 a les 22 hores. Un cop passades aquestes dates només restaran actives les zones blaves exclusives de tot l’any i que s’apliquen als carrers Barcelona, Berenguer de Palou, Escala Dei, Via Augusta, Via Roma i Ciutat de Reus (a determinades zones) per tractar-se de zones comercials i per la necessitat de generar una major rotació circulatòria.

Els veïns que encara no disposin de la nova targeta d’aparcament de zona blava poden passar a buscar-la per les oficines de l’OAC a la planta baixa de l’Ajuntament de dilluns a divendres de les 8,30 i fins a les 14h. No cal esperar a que es posi en marxa la zona regulada. Les condicions per ser beneficiari de la targeta s’ha de tenir l’impost de circulació del vehicle domiciliat a Salou i al corrent de pagament, així com no tenir sancions de trànsit municipals pendents de pagament. Cal presentar el DNI original del titular del vehicle o autorització signada pel mateix amb fotocopia del seu DNI i portar la targeta antiga que serà substituïda per una en vigor.

De cara a l’estiu la zona blava queda activada de l’1 de juny i fins al 30 de setembre tots els dies de 10 a 14h i de 17h a 22h.

Es prega portar les targetes caducades a les oficines de la OAC per procedir al seu reciclatge.

Afectacions de trànsit i mobilitat

Els recordem que els caps de setmana, sobretot els dissabtes al matí poden haver-hi retencions de tràfic en els accessos a la ciutat, principalment a la Plaça d'Europa des de la C31b.  

Al seu torn es recomana utilitzar l'Avinguda Pompeu i Fabra per sortir de la ciutat de Salou, direcció Plaça d'Europa, autopista A7 i altres direccions.

A través del twitter de Policia Local rebrà tota la informació actualitzada.

twitter-updates.png

Document Actions