Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

La Policia Local de Salou engega una campanya ‘Un ensurt, un somriure...’ adreçada als infants

divendres 10 març 2017

Consisteix en el lliurament d’un osset de peluix, a mode d’acompanyament, per tal de donar suport als infants que es trobin immersos en una situació adversa

 

La Policia local implementa un cop al mes campanyes de conscienciació i de millora de la seguretat

 

La Policia Local de Salou inicia una campanya per tal de minimitzar l’impacte emocional que pateixen els nens que, per una o altra raó, es veuen involucrats en algun accident de trànsit o alguna circumstància adversa que els hagi afectat directament (violència domèstica, alteració de l’ordre per part d’un dels seus tutors, baralla...). Amb el títol ‘Un ensurt, un somriure’, el cos d’agents de la Policia portarà, juntament amb el seu material i els talonaris de trànsit, uns “osset de peluix” que seran donats als nens que es vegin immersos en una situació que per ells pugui ser traumàtica.

 

Aquesta iniciativa, com explicava el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González “contribuirà a donar un total suport als infants i ajudar a tranquil·litzar-los en aquells moments d’angoixa mentre hagin d’esperar l’assistència tècnica, o bé a que els “grans” acabin amb els temes burocràtics”, apuntava. “No oblidem que els nens, davant un uniforme policial, en moments de tensió i nerviosisme, es troben totalment intimidats i espantats per la desconeixença del que està passant”.

 

Aquesta campanya pròpia busca millorar l’atenció i el servei que presta la Policia Local i que s’afegeix a les que ja es duen a terme en coordinació amb el Servei Català de Trànsit un cop cada mes i que reforcen la conscienciació ciutadana respecte de les distraccions al volant, l’excés de velocitat, la circulació viària a les escoles o la importància dels sistemes de retenció infantil o de portar posat el casc posat durant la conducció de les motocicletes.

 

Des de la Policia Local també s’està treballant intensament en diverses mesures per tal de corregir les velocitats mitjanes a les zones escolars. Precisament, la instal·lació de bandes sonores, i esquenes d’ase, la instal·lació de radars mòbils o de senyals lluminoses indicatives de la velocitat han fet que a la sortida dels col·legis que es produeix de forma massiva s’hagin reduït les velocitats mitjanes en el darrer any. Les dades que s’han recollit apunten a que en un dia d’escola passen entre 2.400 i 2.700 vehicles per l’artèria escolar principal del municipi, xifra que es redueix fins als 1.400 vehicles en cap de setmana.

Galeria d'imatges

osset.jpg
P1310815.JPG

Document Actions