Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

La Policia Local de Salou incorpora nous equips de desfibril·lació a la seva flota de vehicles

dijous 13 desembre 2018

A més, continua amb la política d’instal·lar equips per combatre les aturades càrdio respiratòries als espais exteriors amb una inversió total d’11.000 euros

 

La Policia Local de Salou ha incorporat un seguit de millores per a l’actuació en casos d’emergència davant de situacions d’aturades càrdio respiratòries. Des d’avui els vehicles patrulla de la Policia Local incorporen 3 nous desfibril·ladors mòbils; per tant, que es desplacen amb els agents i poden ajudar a complementar la xarxa actual d’ajuda per a aquestes emergències que existeix al municipi. El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, David González, assenyalava que amb aquesta inversió de 3.300 euros “tenim la voluntat d’ampliar la ciutat com a espai cardioprotegit”. A més, González, ha destacat que “els agents de la policia es formen per poder dur a terme les reanimacions i amb l’ajuda dels DEA intentem donar una resposta més ràpida per poder salvar vides; és un element de seguretat que esperem però no haver d’utilitzar”.

Malgrat tot, aquesta no és la única novetat al voltant de la xarxa pública d’aparells de DEA que s’aplicarà al municipi els propers dies. Cal recordar que aquest estiu es va iniciar una prova pilot per incorporar el primer punt extern de desfibril·lació municipal al costat de la Font Lluminosa, a un dels indrets de màxima concurrència durant l’estiu i que ara passarà a ser ja fixe. A més, també es traslladarà a l’exterior l’equip que hi ha instal·lat al pavelló de Cap Salou per tal que sigui operatiu tot i que les instal·lacions no estiguin obertes i que donarà cobertura a la zona del Cap; i s’instal·larà un nou equip l’exterior del Pavelló Salou Ponent per abraçar l’àrea del centre Atenea, zona escolar i les mateixes instal·lacions esportives. Així, amb aquests tres equips, se segueix la política de muntar-los en zones d’exterior, protegint adequadament els terminals i estan connectats de manera automàtica amb el telèfon d’emergències 112 i amb policia local per tal d’actuar de la manera més ràpida en cas d’aturada cardiorespiratòria.

En total, la regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil haurà invertit en aquest desplegament d’equips fins a 11.000 euros i de cara al proper any se seguirà fent una inversió en nous equips mòbils per a dotar el 100% dels vehicles de patrulla policial, pels serveis de policia de proximitat i també per la policia de Platges.

Per tant, els nous aparells se sumen als que ja estan a disposició de la població a cada un dels edificis municipals:  tres aparells per a les instal·lacions esportives municipals (pavelló municipal i piscina municipal, el pavelló de Cap Salou i el camp de futbol municipal), dos aparells per a les dependències policials (mòbils), un aparell per al Mercat Municipal de Salou, i, finalment, un aparell per a la Casa Consistorial i passadís del TAS, a més d’un altre al punt de Salvament i Socorrisme de la platja Llevant, a les platges de Salou.

 

Galeria d'imatges

20181213_101100.jpg

Document Actions