Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

La Policia Local de Salou presenta una nova campanya de conscienciació per la conducció correcta i segura de bicicletes

dimecres 03 octubre 2018

La setmana passada es va iniciar una campanya informativa amb consells i normes, que posteriorment sancionarà als infractors

Els agents, posaran èmfasis en l’ús del casc i de la il·luminació per part dels usuaris, així com el compliment de la normativa

Sota el nom de “Salou espai de convivència” la regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l’Ajuntament de Salou vol recordar tant a la ciutadania com als nombrosos visitants la necessitat de fer un ús responsable de les bicicletes per tal que circulin pels llocs adequats i de la manera en que es recull a la Llei de Seguretat Vial. Així, els agents, es fixaran especialment en les infraccions a l’hora de circular per les voreres i en contra direcció però també, fent recomanacions sobre l’ús del casc i també de la necessitat d’il·luminar correctament la bici per tal que sigui visible a la resta de persones i vehicles. El regidor responsable de l’àrea, David Gonzalez, destacava com “a Salou hi ha un gran nombre de bicicletes, les quals són un vehicle més, i per tant, han de respectar el codi de circulació”. “Per això –ha afegit- els nostres agents tindran una especial cura en que hi hagi un respecte al carrer per tal de conviure vianants i ciclistes”.

Amb aquesta nova campanya, la Policia Local pretén mantenir vigent l’esperit informador –i posteriorment sancionador- amb l’ànim de conciliar el binomi vianant–ciclista, quan tots dos coincideixen en un espai comú, com per exemple, a peu o en voreres, ja que, en ocasions, els ciclistes no respecten als vianants i en altres és a l’inrevés, els vianants no respecten els ciclistes.

Malgrat tot, Gonzalez ha assegurat que a Salou hi ha un parc de bicicletes molt elevat, i es per això que seran font d’estudi en el Pla de Mobilitat que s’està duent a terme, el qual ens ajudarà a planificar el futur de la mobilitat en el municipi; i que –efectivament- “hi ha moltes persones que circulen correctament ja sigui per la calçada; ja sigui pels carrils de convivència o pels carrils bici, però no podem abaixar la guàrdia”. Aquesta campanya va començar la setmana passada, coincidint amb la setmana de la mobilitat.

D’altra banda, el Cap de la Policia Local de Salou, José Luís Gargallo, ha destacat la importància de conviure en equilibri vianants i ciclistes, i dels treballs de conscienciació i formació que es fan des de la policia local als diferents centres educatius del municipi.

 

Entre les recomanacions que fa la Policia Local a l’hora de circular destaquen:

-Respectar els senyals de trànsit.

-Senyalitzar amb antelació totes les maniobres com girs, avançaments o parades.

-Baixar de la bicicleta en els passos de vianants.

-Els ciclistes han d’anar en fila o màxim en grup de dues persones, i el màxim a prop a la vorera. En el cas d’avançament la distància ha de ser d’1.5mts.

-Portar el casc posat

-Il·luminar correctament el vehicle per evitar accidents

 

Entre les prohibicions destaquen:

- Dur a persones adultes a la part posterior de la bici.

- Circular fent us del mòbil o auriculars així com conduir en estat d’embriaguesa.

- Estacionar les bicis lligant-les als arbres o fanals. En aquest sentit, Salou compta amb 400 aparca-bicicletes en la via pública, per tant es donen facilitats per a un correcte estacionament.

Les infraccions comporten multes que van des dels 60 les infraccions lleus, fins als 500 euros en el cas de les molt greus.

Actualment Salou disposa de 4 quilòmetres de carrils de convivència i 19 més de carrils d’ús exclusiu per a les bicicletes, i que s’ampliaran en 9 quilòmetres més en un futur.

Cal recordar que Salou té la certificació per part de l'Agència Catalana de Turisme en Cicloturisme. Aquest segell engloba la promoció de Salou com una destinació amb infraestructures per poder gaudir de la bicicleta, tant en la modalitat de ciclisme en família per l'interior del municipi i per conèixer els municipis veïns a través de la xarxa de carrils bici, com en la modalitat BTT amb el circuit de Cross Country, com la de ciclisme en carretera, en la que l'usuari pot escollir Salou per allotjar-se i convertir-se en punt de sortida i arribada de qualsevol de les rutes per les carreteres de la Costa Daurada.

Galeria d'imatges

IMG_20181003_111532_resized_20181003_120702818.jpg
IMG_20181003_111640_resized_20181003_120702158.jpg
IMG_20181003_113519_resized_20181003_120701966.jpg

Document Actions