Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Salou augmenta la plantilla de la Policia Local en 5 efectius més, millorant la presència i seguretat al carrer

dimarts 06 agost 2019

Actualment, el cos policial està integrat per 77 policies de carrera i 14 interins

L’Ajuntament de Salou torna a convocar el procés selectiu de cinc places d’agent de la Policia Local, incloses en l’Oferta Pública d’Ocupació (OPO) per a l’any 2018 i 2019. Actualment, la plantilla de la Policia Local consta de 77 policies de carrera i 14 interins a l’època estival, entre els quals hi ha un inspector, dos sotsinspectors, un sergent i deu caporals. Entre les 77 places, n’hi ha 7 de vacants, 5 de les quals es cobreixen en aquesta convocatòria.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat “la importància de sumar recursos per tal que la seguretat al municipi i la presència policial al carrer esdevinguin una garantia de bona convivència tant pels residents, com pel turisme, en general”. Granados ha afegit que “a l’estiu, per tal de donar un servei de qualitat, la plantilla es reforça amb nous agents interins, ja que la població augmenta exponencialment i també les necessitats que s’han de cobrir”.

Per la seva part, la regidora delegada de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Julia Gómez, ha destacat “el paper fonamental que representa la Policia Local, com a instrument de proximitat que vetlla per la pau i tranquil·litat de la ciutadania, 365 dies a l’any”.

Les instàncies es poden presentar a partir d’avui, dimarts dia 6, i fins el 26 d’agost de 2019, ambdós inclosos. Les noves bases específiques de la convocatòria per l’accés mitjançant concurs-oposició lliure de 5 places d’agent de la Policia Local són: l’augment del número de places convocades, el fet que s’afegeixen nous apartats a la fase de concurs, i la modificació del requisit d’alçada dels homes.

La documentació que cal aportar és: títol d’ESO, Graduat Escolar, EF1 o equivalent; Certificat nivell B2 de català, si es té; carnet de conduir A1 i B; compromís de portar arma de foc; annex de declaració responsable de mèrits; i justificant de pagament dels drets d’examen, excepte en tramitació electrònica: 28 €.

Sobre el requisit relatiu a carnets de conduir, cal dir que el carnet de conduir B, més tres anys d’experiència convalida la conducció de motos fins a 125cc. Per tant, qui es presenti només amb el carnet de conduir B amb tres anys d’antiguitat complirà el requisit de carnets A1 i B.

Més informació a la Seu Electrònica de la Corporació: https://seu.salou.cat/siac/DetalleTablon.aspx?id=3082

Document Actions