Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Policia Local i Mobilitat

Salou instal·la un nou desfibril·lador al municipi, el primer a la via pública

dilluns 13 agost 2018

La plaça de Francesc Germà, al costat de la Font Lluminosa, és el primer emplaçament a l’aire lliure que es tria per iniciar un segon desplegament d’aquests equips DEA en espais no tancats

Salou incorpora des d’avui un nou punt DEA, el primer a l’espai públic. La plaça Francesc Germà, al costat de la Font Lluminosa ha estat l’indret seleccionat per oferir aquest servei de protecció civil i de salut ciutadana. Aquest matí, s’ha fet una demostració del seu funcionament per part de l’empresa que ofereix el servei. El punt es troba en un indret amb vídeo vigilància per evitar actes vandàlics a l’aparell i que es connecta de manera automàtica amb el telèfon d’emergències 112 i amb policia local per tal d’actuar de la manera més ràpida en cas d’aturada cardiorespiratòria.

L’alcalde, Pere Granados, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, David González, i de la regidora de Salut, Martina Fourrier, han estat avui visitant el nou emplaçament. El batlle ha destacat que “és el primer que instal·lem a la via pública, però també en disposem d’altres a equipaments municipals públics i sobretot a totes les platges del municipi –excepte a alguna petita cala-  on hi ha una gran afluència de gent i la nostra intenció és que vagin a més perquè volem que Salou sigui una ciutat càrdioprotegida”. Per la seva part, el regidor David González, explicava que ja està en marxa la compra de 4 nous desfibril·ladors mòbils pels cotxes patrulla de la Policia Local; a més properament se’n sumarà un a la zona de Cap Salou i que des de l’àrea de Protecció Civil s’iniciarà un estudi per anar ampliant el nombre d’indrets exteriors on es pugui trobar un aparell DEA.

L’empresa Neosalus, ha estat l’encarregada del desenvolupament del mapa de Salou com a ciutat càrdio protegida, a més, disposa d’un APP CARDIONLIVE que permet detectar el lloc on es troben instal·lats els desfibril·ladors i la distància a la que es troba la persona que ho sol·licita, a més d’indicar la direcció de com arribar fins al punt de desfibril·lació més proper. Aquesta es pot descarregar gratuïtament tant a l’APP Store com a PlayStore.

 

Els dispositius actuals

Actualment Salou compta amb: tres aparells per a les instal·lacions esportives municipals (pavelló municipal i piscina municipal, el pavelló de Cap Salou i el camp de futbol municipal), dos aparells per a les dependències policials (mòbils), un aparell per al Mercat Municipal de Salou, i, finalment, un aparell per a la Casa Consistorial i passadís del TAS, a més d’un altre al punt de Salvament i Socorrisme de la platja Llevant, a les platges de Salou.

Els desfibril·ladors són aparells electrònics que permeten diagnosticar i tractar l’aturada cardiorespiratòria causada per una fibril·lació ventricular (el cor té una activitat elèctrica alterada que provoca que no hi hagi efectivitat mecànica) o una taquicàrdia ventricular sense pols (en què hi ha activitat elèctrica i en aquest cas el bombament sanguini és ineficaç).

Aquest aparell genera una descarrega elèctrica que aplicada abans dels deu minuts de l'aturada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca. Aquests aparells, a causa de la seva simplicitat, permeten que socorristes o persones inexpertes siguin capaces d'utilitzar-los amb èxit, ja que facilita les indicacions de forma verbal.

Document Actions