Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Promoció turística

Salou, seu d’una Jornada estratègica de Turisme sobre els principals reptes dels municipis de Sol i Platja

dilluns 08 abril 2019

L’esdeveniment, organitzat per la plataforma Alcaldes.eu i l’Ajuntament, tindrà lloc el proper 11 d’abril a la Sala Europa del TAS

Comptarà amb la presència dels alcaldes que formen part de la AMT - TorremolinosSalouAdejeSan Bartolomé de TirajanaLloret de MarAronaBenidorm i Calvià

 

Aprofitant la reunió de l’Aliança de Municipis de Turisme de Sol i Platja que se celebra a Salou, des de la plataforma Alcaldes.eu i l’Ajuntament de Salou s’organitza un punt d’encontre entre alcaldes i alcaldesses de Catalunya i de tot l’Estat amb problemàtiques semblants, que vulguin dialogar en la identificació de reptes i solucions presents i futurs. Com sempre, el debat fugirà de lliçons magistrals i oferirà una miscel·lània de visions útils per a tots els actors.


Catalunya i l’Estat espanyol són dues potències mundials en l’acollida de visitants turístics. Cada any, milions de persones d’arreu ens visiten i gaudeixen de les millors vivències imaginables –si és que venen de vacances– o hi fan negocis. Des del punt de vista dels receptors, aquestes persones obren oportunitats de generar riquesa, ocupació i valor afegit, però també una sèrie de reptes que cal atendre.

Els turistes internacionals són molt sensibles a una sèrie de qüestions de les que s’ocupen, generalment, els municipis a un gran cost. Per exemple, la seguretat, que es tradueix en poder disposar de bons serveis mèdics, de vies urbanes i interurbanes ben condicionades, de garanties jurídiques, bon servei i vigilància contra tota mena d’amenaces. Però també la gestió de la neteja i les deixalles, el subministrament energètic i d’aigua, l’ordre públic, etc. són temes que queden al damunt de la taula dels consistoris, quan la temporada ja s’ha acabat i el turista torna feliç a casa.
En resum, els municipis han hagut de fer front, fins ara, a una sèrie de responsabilitats que s’han vist agreujades per la recent crisi i manca de recursos econòmics. Com se n’han sortit? De quina manera esperen seguir fent-ho tot mantenint la qualitat del servei? I de quina manera endeguen polítiques de desestacionalització de l’activitat, que ajudin a repartir els beneficis –i les càrregues– del turisme al llarg de l’any?

 
L’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) reuneix vuit municipis de tot l’Estat, líders en turisme de costa: TorremolinosSalouAdejeSan Bartolomé de TirajanaLloret de MarAronaBenidorm i Calvià. Coincidint amb la celebració de la seva Jornada Estratègica a Salou, Alcaldes.eu juntament amb l'ajuntament de Salou convida tots els municipis catalans que comparteixen aquestes problemàtiques a aportar les seves visions i aprenentatges. 


A les portes de l’inici de la campanya turística de 2019 aquesta jornada, de dues sessions, representarà una ocasió gairebé única de poder-ne  dialogar de forma constructiva amb alcaldes de la resta de l’Estat i les autoritats supramunicipals competents, a Catalunya i a Espanya.

La jornada constarà de dues taules rodones moderades per Eduard Berraondo; la primera d’elles tractarà sobre ‘Un nou model de finançament dels municipis turístics de sol i platja’ (11h) i la segona versarà sobre ‘Les noves tendències per a la millora de la satisfacció del turisme en destins de sol i platja’ (12h).

Els ponents/es a les taules rodones seran els següent: Alcalde de Salou, Pere Granados; Alcalde de Torremolinos, José Ortiz; Alcalde de Benidorm, Antonio Pérez; Alcalde de Calvià, Alfonso Rodríguez; Alcalde de San Bartolomé-Maspalomas i President de l’AMT, Marco Aurelio Pérez; Alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; Conseller de Turisme d’Arona, David Pérez; la Consellera Política Turística d’Adeje, Ermitas Moreira; un representant de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT) President de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), Juan Molas; Director General de l’Institut Tecnològic Hoteler, Álvaro Carrillo; Degana de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, Marta Nel·lo; Expert en turisme de shopping i, el Cap de Vendes de PortAventura World, Oscar Pitarch.

 

Inscripció prèvia: http://alcaldes.eu/articulo/1894#p

 

Fitxers adjunts

Document Actions