Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

Instal·len una nova antena a la zona de platja Capellans per millorar les connexions mòbils amb millor cobertura 4G

dilluns 15 abril 2019

Les operadores de telefonia mòbil continuen la implantació a Salou de serveis 4G a la banda de 800MHz que  permet gaudir de serveis de dades mòbils d'alta velocitat, millor cobertura a l'interior d'edificis i major extensió geogràfica

Davant les possibles interferències ha un telèfon d'atenció gratuït: 900.833.999

 

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, han anunciat que durant aquesta setmana continuen a Salou amb el procés d'implantació dels serveis 4G a la banda 800MHz per al que té previst l'encesa d'un nou node a la zona de platja Capellans. La nova tecnologia, permet gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major abast geogràfic.

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), Llega800 és l'entitat posada en marxa pels operadors per solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió. Per gestionar qualsevol incidència o dubte respecte dels serveis, s'ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït 900 833 999 dilluns a dissabte de les 9 a les 22h i una pàgina web www.llega800.es.

Amb els nous nodes continua avançant la implantació 4G que, de manera progressiva, s'està estenent per tota la geografia nacional des de juliol de 2015. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/ llistat-de-municipis-actius/. El desplegament 4G s'emmarca en els que estableix el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d'abril de 2015 en què es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF) que fins llavors es feien servir per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

Principals avantatges: més i millor cobertura
Amb la xarxa 4G s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició- o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa 4G de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents en la geografia espanyola on tradicionalment fallava la cobertura. La segona, és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

Document Actions