Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

L’Ajuntament de Salou premiat al congrés Localtic 2019 en la categoria Smart Cities

dijous 09 maig 2019

El projecte Salou Smart Turístic compta amb un pressupost de 2.941.500 euros

L’ajuntament de Salou ha estat premiat al congrés Localtic 2019 en la categoria Smart Cities pel projecte presentat Salou Smart Turístic. L’alcalde de Salou, Pere Granados; junt amb el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragan; i el cap del departament d’Informàtica, Jesús Redón; han estat els encarregats de recollir el premi en la IV edició del congrés Localtic 2019, celebrat a Cunit. Durant el congres s’han tractat temes tan diversos com la innovació i la modernització del món públic, la gestió del canvi i adaptació a les obligacions legals, l’empoderament públic, i les Smartcities i els smartdrones.

El projecte Salou Smart Turístic

Durant dos anys es durà a terme un seguit d’actuacions que incidiran en la millora de la qualitat de vida dels residents, el desenvolupament sostenible i per a la millora dels fluxos turístics. El full de ruta dissenyat per l’Ajuntament permetrà incorporar nous elements a la ciutat, principalment de caire tecnològic, que permetin donar un salt qualitatiu en els serveis que Salou ofereix als seus visitants i ciutadans, abordant de ple la seva transformació cap a una Smart City, cap a una Smart Destination.

Increment substancial del nombre de punts de càrrega de vehicles elèctrics, increment del nombre de webcams turístiques a les platges, desplegament d’una xarxa de sensors que permeti conèixer millor la mobilitat dels visitants i adaptar les ofertes de serveis, generació de continguts digitals potenciant les rutes culturals definides (Salou 1900, Arquitectura dels 60, Vila Romana de Barenys, Poblat iber La Cella, Camí de Ronda,...), una nova aplicació mòbil específica dels serveis a nivell turístic, són alguns dels components que integren el projecte SALOU SMART TURÍSTIC.

No es descuiden aspectes de sostenibilitat i eficiència energètica, com la gestió monitoritzada d’un conjunt de zones enjardinades i la telegestió de les lluminàries de LED que s’instal·laran al frontal marítim del Passeig Jaume I.

Recordar que aquest projecte compta amb un pressupost de 2.941.500 euros i que va aconseguir al 2018 una subvenció del Ministerio de Economía y Empresa en el seu programa específic de   “DESTINOS TURÍSTICOS INTELIGENTES”.

Podeu ampliar la informació sobre el projecte als webs https://www.salou.cat/ca/la-ciutat-per-temes/salou-smart-destination/red-de-destinos-turisticos-inteligentes i https://www.salou.cat/ca/la-ciutat-per-temes/salou-smart-destination/red-de-destinos-turisticos-inteligentes/projecte-salou-smart-turistic.pdf

Document Actions