Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

L’Ajuntament promou la instal·lació d’una antena a la zona del Cap de Salou per resoldre la fractura digital amb la banda ampla

dimecres 19 desembre 2018

Afectava als residents de forma directa i limitava l’arribada de l’internet amb qualitat

L’Ajuntament de Salou ha aconseguit tancar un acord amb una empresa per tal de resoldre un problema endèmic que existia a Cap Salou amb les telecomunicacions. Fins ara les connexions per tenir accés a internet a la zona eren principalment per coure, amb gran deficiències i amb rendiments molt per sota de la demanda actual (1 o 2 Mbs màxim), o amb solucions sense fils, però amb rendiments regulars i costos força elevats. Les grans operadores no han inclòs aquesta zona en els projectes de desplegament de fibra òptica.

Des de l’Ajuntament fa temps que es buscaven alternatives de connexions amb rendiments acceptables i a preus ajustats per resoldre aquesta situació de fractura digital que afectava a la zona de Cap Salou.

En un acord a tres bandes, amb Sorea i amb una operadora especialitzada en tecnologia sense fils, Aircom, s’ha facilitat la instal·lació d’una antena en un espai de titularitat municipal, que gestiona Sorea (on hi han uns dipòsit d’aigua a la zona), i que permet que els veïns del Cap de Salou, tinguin una alternativa de connexió a internet amb una ample de banda de 50 Mbs i a un preu ajustat mensual ( 39,90€ ).

En paraules del regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, “feia molt de temps que treballàvem en trobar una solució com aquesta a la zona, i ara, per fi,  estem en disposició de fer-ho i de suplir aquest dèficit amb operadores, anomenats 'intermitjos' que cobreixen aquestes zones més residencials i on les grans operadores no entren".

En els propers dies, l’empresa AIRCOM (www.aspwifi.net) farà una campanya informativa al Cap de Salou, informant de les diferents opcions, prestacions i tarifes.

Document Actions