Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

L’Ajuntament redueix l’entrada de paper a través del registre presencial

dimarts 26 febrer 2019

S’han instal·lat tauletes tàctils a l'OAC que permeten signar els document de forma biomètrica

Les entrades telemàtiques, no presencials, se situen aquest 2019 al 40%

Un dels principals reptes als que s'enfronten les Administracions Públiques és com aconseguir que els tràmits presencials que fan els veïns/es quan s'adrecen a les Oficines d'Atenció Ciutadanes (OAC) derivin cap a un expedient 100% electrònic.

L'Ajuntament de Salou ha implantat una solució amb signatura biomètrica, que permet als ciutadans/es signar a l'OAC de forma manuscrita sobre una tauleta, de la mateixa forma que ho faria en un paper, sense necessitat de coneixements ni possessió de cap mitjà d'identificació electrònic (certificat digital, DNI electrònica, Idcat). El més interessant és que aquest document, passa a ser electrònic 100% i per tant, s'incorpora a l'administració local en format digital i eliminant el paper d'entrada.

L’alcalde, Pere Granados, destacava que “estem fent una gran aposta per la digitalització, les noves tecnologies, l’aplicació de solucions smart per aconseguir una administració més eficaç i més eficient”, apuntava. A més de destacar que -en aquest cas- “aquest nou sistema que es troben els nostres veïns i veïnes combina la seguretat dels serveis de certificació digital i la biometria amb la senzillesa de la signatura manuscrita”.

"Es tracta d’un salt qualitatiu en el contacte directe amb els nostres usuaris", explica el regidor de Serveis Generals , Jesús Barragán, "el servei de registre de documents canvia la seva forma d’operar, i passa a ser un servei d’assistència que acompanya al ciutadà que vol fer qualsevol sol·licitud o entrada de registre, i completa amb una signatura biomètrica que elimina totalment el paper en aquest tipus d’entrades" . Així, S'han instal·lat tauletes en els 4 punts de registre a l'OAC municipal, i després de les primeres setmanes de funcionament, el rendiment i la seva facilitat fa que hagi tingut una molt bona acollida, tant pels ciutadans com pels treballadors municipals.

Amb l'entrada en vigor de les lleis 39 i 40/2015 de procediment administratiu, i la posada en marxa de diverses mesures que afavoreixen l'ús dels mitjans telemàtics i la tramitació a través de la seu electrònica, les dades referents a les entrades al registre municipal, són que el 40% són per via telemàtica (i si es té en compte les entrades que corresponen a factures electròniques, el percentatge arriba al 60%).

Document Actions