Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat la declaració d’intencions de la Red de Destinos Turísticos Inteligentes

dijous 11 octubre 2018

Aquesta Red, de la que en formen part 28 municipis seleccionats de tot l’Estat, pretén millorar el posicionament d’Espanya com a destí turístic mundial

 L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat avui a la seu del Ministeri d'Indústria i Turisme, la declaració d'intencions de la Red de Destinos Turísticos Inteligentes, juntament amb 60 administracions més entre locals, provincials i autonòmiques.

L’objectiu d’aquest projecte es el de millorar el posicionament d’Espanya com a destí turístic mundial, buscant nous mecanismes per impulsar la innovació en els destins, amb el desplegament i el desenvolupament de les TICS, de forma que es puguin crear serveis diferenciats i altament competitius.

Segons l'alcalde Granados, “aquesta xarxa serà molt interessant per Salou perquè suposa reforçar una línia estratègica per a  la gestió intel·ligent i eficient dels recursos turístics en base a l'aprofitament de les noves tecnologies i la digitalització.”

Afegia el batlle que “es molt important per Salou perquè al formar part d'aquesta xarxa es té accés a inversions mitjançant Red.es.”

A l'acte hi han assistit la ministra d’Industria, Comerç, i Turisme, Reyes Maroto, i la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver.

Cal recordar que Salou va aconseguir una subvenció, atorgada pel Ministerio de Economia y Empresa, de 2.059.050 euros, destinats a portar a terme la iniciativa SALOU SMART TURÍSTIC presentada a la convocatòria del Plan Nacional de territorios inteligentes de la agenda digital para España, i que ha estat seleccionada pel ministeri.

La iniciativa SALOU SMART TURÍSTIC, incorpora un total de 12 components distribuïts en 4 eixos d’actuació: Intel·ligència turística, Dades dels visitants, Acompanyament dels visitants i Sostenibilitat i eficiència energètica.

El projecte, que tindrà una execució prevista de 2 anys, permetrà incorporar elements a la ciutat, principalment de caire tecnològic, que permetin donar un salt qualitatiu en els serveis que Salou ofereix als seus visitants i ciutadans, abordant de ple la seva transformació cap a una Smart City, cap a una Smart Destination.

Increment substancial del nombre de punts de càrrega de vehicles elèctrics, increment del nombre de webcams turístiques a les platges, desplegament d’una xarxa de sensors que permeti conèixer millor la mobilitat dels visitants i adaptar les ofertes de serveis, generació de continguts digitals potenciant les rutes culturals definides (Salou 1900, Arquitectura dels 60, Vila Romana de Barenys, Poblat iber La Cella, Camí de Ronda,...), una nova aplicació mòbil específica dels serveis a nivell turístic, són alguns dels components que integren el projecte SALOU SMART TURÍSTIC.  

No es descuiden aspectes de sostenibilitat i eficiència energètica, com la gestió monitoritzada d’un conjunt de zones enjardinades i la telegestió de les lluminàries de LED que s’instal·laran al frontal marítim del Passeig Jaume I.

En paraules de l’alcalde Pere Granados, “l’objectiu és convertir Salou en una destinació turística innovadora, consolidada sobre una infraestructura tecnològica d’avantguarda, que garanteixi el desenvolupament sostenible del territori turístic, accessible per a tothom, que faciliti la interacció i integració del visitant amb l’entorn i incrementi la qualitat de la seva experiència en la destinació i millori la qualitat de vida del resident”.

El projecte, presentat des de l’àrea de Noves Tecnologies de l’Ajuntament, i amb la col·laboració del Patronat de Turisme, és un dels 2 únics projectes,  juntament amb Lloret de Mar, subvencionats a Catalunya, on el ministeri destinarà 6 milions d’euros, d’un total de 60 milions a nivell estatal.

A Salou, el pressupost del projecte ha estat de 2.941.500 euros, dels quals el ministeri en subvenciona un 70% (2.059.050 euros) i la resta, va a càrrec dels pressupostos municipals. Aquest subvenció prové del Ministeri de Economia y Empresa a través de la empresa pública Red.es y con la Financiación de los fondos FEDER de la Unión Europea.

 

Galeria d'imatges

WhatsApp Image 2018-10-11 at 11.37.02.jpeg
WhatsApp Image 2018-10-11 at 11.43.20.jpeg

Document Actions