Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, recullen el distintiu Sóc Smart de mans del conseller Jordi Puigneró

dijous 21 novembre 2019

L’acte ha tingut lloc aquest matí en el marc de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC 19) a Barcelona

Aquest distintiu acredita Salou com a municipi que fa una aposta estratègica per la innovació tecnològica com a eina per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes

El batlle de Salou recomana als municipis que s’endinsin en l’aplicació de les noves tecnologies, que ‘no és el futur, sinó el present’

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha recollit aquest matí el distintiu Sóc Smart de mans del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. L’acte ha tingut lloc a Barcelona, en el marc de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC 19), a l’estand del Govern de Catalunya.

El municipi de Salou, a través del batlle, ha rebut aquest reconeixement perquè “s’ha potenciat com una destinació turística smart a través del Big Data i les iniciatives en matèria d’Smart City;  ha apostat per la signatura biomètrica i ha fomentat l’emprenedoria tecnològica.

Pere Granados ha manifestat que “nosaltres estem treballant el tema de les TIC i les noves tecnologies per convertir Salou en una ciutat smart i en una destinació turística intel·ligent, amb diferents programes”. El batlle ha afegit que “ja hem anat aplicant les noves tecnologies a la nostra gestió, tan interna com externa; és a dir, tant dins de l’Ajuntament, com a gestió pròpia administrativa, com també en la millora dels serveis”, fent referència a la prestació d’aquests de cara als residents. Externament, Granados ha indicat l’objectiu que el visitant tingui un major grau de satisfacció de la seva experiència viscuda a Salou.

El mandatari salouenc ha afirmat que el municipi “que no estigui en la lliga de l’aplicació de les noves tecnologies quedarà obsolet”, per la qual cosa “recomano a totes les ciutats que entrin en aquesta forma de treballar que és no el futur, sinó el present”.

Finalment, Pere Granados ha recordat que “Salou és un municipi reconegut internacionalment com a capdavanter, que és sempre en el top i que no podia deixar passar aquesta oportunitat de ser una destinació turística intel·ligent”.

Per la seva banda, el regidor Jesús Barragán ha posat en valor “el camí que estem traçant per fer que el nostre municipi esdevingui referent en modernitat, en eficiència energètica i en sostenibilitat turística”.

Els requisits obligatoris que ha hagut de superar Salou per aconseguir el segell han estat: que el municipi havia d’estar adherit a l’Observatori SmartCatalonia i també que el pla d’actuacions municipal contemplés una estratègia smart que hagués realitzat algun projecte en l’àmbit de les ciutats intel·ligents.

Així mateix, el municipi salouenc ha pogut aportar documentació d’un projecte transversal en l’àmbit de la signatura biomètrica integrat al gestor d’expedients corporatiu. Ha pogut certificar la realització de projectes de participació ciutadana mitjançant les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Salou ha pogut certificar l’execució de dos projectes de col·laboració pública-privada: el primer, el desplegament d’una xarxa wifi urbana a equipaments i mobiliari municipal i explotat per una empresa privada; el segon, la realització d’un pilot de pas de vianants intel·ligent, realitzat per una empresa privada.

En l’acte d’avui, un total d’onze ajuntaments d’arreu de Catalunya han rebut el distintiu Sóc smart, que els acredita com a municipis que fan una aposta estratègica per la innovació tecnològica com a eina per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. Aquests són: Esplugues de Llobregat, Igualada, Lloret de Mar, Manresa, Mollerussa, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa i Viladecans. Juntament amb Salou, són els primers municipis reconeguts amb el segell.

En els seus parlaments, el conseller Puigneró ha posat aquests municipis com a exemple i els ha agraït el seu paper capital en la construcció d’una nació digital amb territoris intel·ligents generadors d’oportunitats.

Durant l’acte d’avui també s’ha presentat l’informe “L’impacte de la 5G a les ciutats” elaborat pel Departament de Polítiques Digitals en col·laboració amb l’aliança 5G Barcelona.

El desplegament de la tecnologia 5G obrirà les portes a la primera ciutat 100% intel·ligent, ja que fins ara el principal impediment era la gran velocitat i el gran ample de banda necessari per gestionar la gran quantitat de dades generades per l’IOT (Internet de les Coses) i processar-les en temps real.

En aquest sentit, Catalunya disposa de capacitats per esdevenir un pol d’atracció per al desplegament tecnològic, de serveis i de nous models de negoci associats a la xarxa 5G.

Una ciutat intel·ligent o smart city és aquella que utilitza les dades, la informació i les TIC estratègicament i operativa per proporcionar a la ciutadania uns serveis millors i gestionar i optimitzar les infraestructures actuals i planificar sota criteris d’eficiència i sostenibilitat les de nou disseny, entre altres accions.

Galeria d'imatges

DSC_1167.JPG
DSC_1201.JPG
DSC_1207.JPG
DSC_1104.JPG
DSC_1107.JPG
DSC_1111.JPG
DSC_1124.JPG
DSC_1132.JPG
DSC_1138.JPG
DSC_1150.JPG
DSC_1160.JPG
DSC_1164.JPG
FOTO GRUP SMART.JPG
6.jpeg
5.jpeg
3.jpeg
2.jpeg
1.jpeg

Document Actions