Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

L’APP Salou al mòbil acumula més de 2.200 descàrregues en un any

dimecres 01 març 2017

L’aplicatiu gratuït es troba disponible en IOS i en Android i reuneix tota la informació municipal i actes d’agenda, entre d’altres

 

L’APP de Salou, ‘Salou al mòbil’ acumula 2.217 descàrregues d’ençà la seva posada en funcionament el gener de 2016. La majoria de les quals, 1.457 corresponen al sistema Android (un 67,5%) mentre que les 580 restants pertanyen a l’Apple Store (un 26,1%).

L’APP, de caràcter gratuït i disponible en català, castellà, anglès i francès, és molt intuïtiva i recull tota la informació municipal, complementant la que es pot trobar al portal www.salou.cat; o bé als perfils de facebook de l'Ajuntament de Salou o al Twitter @Ajuntamentsalou. A més, permet demanar cites on line per al punt d’informació d’activitats; per l’assessorament a emprenedors; a més de l’oficina al consumidor, el servei d’emissió i renovació del DNI o la cita prèvia amb els regidors. Pel regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, “anem incorporant nous apartats a l’aplicatiu de manera que tothom que el tingui descarregat al dispositiu mòbil  podrà dur a terme consultes, estar al dia de la informació i de l’agenda, a més de poder fer-hi gestions i tràmits com si ho fes a través de l’oficina virtual de la web”, apuntava, “ a més en un format ‘responsive’ específic per a mòbils”.

Però aquesta APP del municipi també busca acostar al ciutadà altre tipus d'informació d'interès com són les instal·lacions municipals; els transports; els centres de salut; telèfons d'interès o tota la informació relacionada amb l'Ajuntament, els seus departaments i serveis; així com les oficines de turisme o els punts wi-fi repartits pel municipi.

L’APP també permet rebre alertes push directament al mòbil que informen de les notícies de més interès o d’aquells esdeveniments que es considerin de més rellevància pel ciutadà. D’altra banda, l’aplicació també incorpora un mapa interactiu que permet utilitzar-la com a guia turística del municipi.

Coincidint amb les rutes gastronòmiques (Sabor Salou, Gastrotour o el Rally de Tapes) a més d’altres cicles festius (Festa Major d’hivern o les Nits Daurades) s’hi pot trobar tota la informació. I, entre els apartats que s’hi troben amb molt volum d’informació hi ha el referit a restaurants on sota el nom 'menjar i beure' es pot triar entre l'àmplia oferta existent entre més de 200 establiments.  Cada restaurant disposa de la seva fitxa ampliada amb la descripció de la seva cuina, els serveis que ofereix i la ubicació geolocalitzada per tal de poder-hi arribar a través de les indicacions de google maps; l’usuari també pot consultar un apartat que detalla els hotels, aparthotels i la resta d’oferta d’allotjament amb tots els serveis que ofereixen.

Des de l’APP 'Salou al mòbil' també inclou un ampli apartat informatiu que recull de manera molt clara 'Què fer' al municipi, per tant recollint dades sobre les platges; els principals llocs d'interès, com el Far, el Camí de Ronda o les Fonts Ornamentals, entre molts d’altres. També s’hi poden trobar les empreses d'oci o les rutes de Salou. Per tant, es tracta d’una eina que pot ser útil tant per al visitant com per a les persones que viuen a Salou.

Ben properament, també s’implementarà una nova eina a través de l’APP per gestionar incidències a la via pública i notificar-les a l’Ajuntament de manera directa a través dels dispositius ‘smartphone’. L’APP ‘Salou al mòbil’ l’ha creat el Circ de la Cultura i la programació l’ha realitzada Enric Mas.  

Galeria d'imatges

appsalou.jpg

Document Actions