Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

Salou acull la primera de les jornades ITH de Seguretat Digital a Hotels

dimecres 12 juny 2019

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha inaugurat la jornada i s'ha referit a Salou com "un municipi pioner en la transformació digital i en esdevenir una de les principals destinacions turístiques intel·ligents".

Salou ha acollit durant el dia d'avui la primera de les Jornades ITH Seguretat Digital a Hotels, que s'ha celebrat a l'Hotel H10 Salauris Palace de Salou.

L'obertura de la Jornada ha anat a càrrec de Pere Granados, alcalde de Salou; Marta Álvarez, Gerent de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FHET), i Pedro Fernández, tècnic de projectes de l'àrea d'Innovació de l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH).

L'alcalde, Pere Granados, s'ha referit a Salou com "un dels municipis de l'Estat que iniciarà la seva transformació digital amb una inversió de 3 milions d'euros per esdevenir una Smart City i en una destinació turística intel·ligent amb el programa de la Xarxa DTI que impulsa la Secretaria d'Estat de Turisme".

D'altra banda ha remarcat que "per afrontar la implantació de les tecnologies (TIC) i la transformació digital, el sector turístic necessitarà perfils professionals que puguin fer front als nous reptes centrats en la ciberseguretat, el Big Data, el màrqueting digital, la relació amb l'usuari, el desenvolupament web i les aplicacions mòbils. En definitiva una especialització que generarà una demanda important de professionals capaços de desenvolupar rols diferents i amb coneixement digital per adaptar a l'ús de noves eines que faran més eficient la gestió del dia a dia".

Segons Pedro Fernández de ITH, "som conscients de la importància de la transformació digital en el sector hoteler i com a promotors de la innovació organitzem aquestes jornades de seguretat digital en hotels a nivell nacional, amb l'objectiu de sensibilitzar el sector dels riscos actuals i les fórmules de prevenció i mitigació davant els atacs digitals a nivell empresarial i organitzacional".

Per la seva banda, Marta Álvarez, de la FEHT, s'ha referit a la importància de no perdre el tren de la transformació digital per avançar amb un sector turístic competitiu, que optimitzi la gestió dels seus recursos i que pugui oferir més qualitat dels seus serveis .

Sergio García Carranza, Business Developper Manager CYBERSECURITY de OneseQ, ha parlat de "La comunitat de la ciberseguretat i blockchain segur"; i Melchor Sanz, director de Tecnologia i Prevenda de HP Inc, sobre la seguretat en els dispositius en l'entorn digital.

David Santana, responsable de Subscripció Ciber Riscos en Riskmedia, ha parlat de "Ciberseguretat, el perill en l'ombra: amenaces i protecció empresarial"; i Daniel Just, Hospitality Business Director a Cerium, sobre com mantenir segures les infraestructures i xarxes de l'hotel.

La taula rodona "Seguretat digital, clau per al turisme actual", moderada per Javier Arnaiz, Associat Sènior de l'Àrea de Risk & Compliance, Ciberseguretat i Protecció de Dades, de ECIJA, ha posat el punt final a aquesta Jornada. Aquesta jornada ha estat organitzada per l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH), en col·laboració amb la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona, i copatrocinades per HP, Riskmedia, OneseQ i Cerium.

Galeria d'imatges

presentació ITH.jpg

Document Actions