Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

Salou assisteix a una reunió de l’AMT i a les jornades Digital Tourist 2019 a Benidorm

diumenge 20 octubre 2019

El batlle, Pere Granados, participa a una de les reunions anuals d’alcaldes de la Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa

El regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, assisteix a la convocatòria de la comissió plenària de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va participar a la reunió de la junta directiva de l’Associació de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT), celebrada a l’Ajuntament de Benidorm, a la qual hi van assistir els alcaldes de Salou, Lloret de Mar, Torremolinos, Benidorm, Calvià i Adeje, i diversos regidors de Turisme dels 8 municipis integrants.

La reunió va tractar diferents temes respecte a la gestió i les activitats de l’AMT, i es van formar sis taules de treball per tal de debatre, posar en comú i impulsar projectes i objectius que es marca l'Aliança. Els temes a treballar són: definició de Municipi Turístic a efectes de la Ley de Haciendas Locales; seguretat a la destinació; finançament dels municipis turístics per a projectes de renovació i modernització urbana i dels serveis; problemes de mobilitat; coordinació de la promoció turística, i digitalització de les destinacions.

En aquest sentit, l'alcalde Pere Granados, ha dit que  "els municipis turístics de l'Aliança treballarem en comú aquells aspectes prioritaris que ens afecten a tots i que ens poden fer avançar, a tots, en solucions compartides, com ara els temes de seguretat i mobilitat; però també temes com el desenvolupament sostenible de les nostres destinacions o l'accés a finançament amb fons nacionals i europeus esdevenen prioritaris per a la transformacio integral de les nostres destinacions".

 

Salou, a les II Digital Tourist 2019

 

D’altra banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Salou, Jesús Barragán, va assistir els dies 17 i 18 d’octubre a la segona edició de les jornades Digital Tourist 2019, que es van celebrar a Benidorm, organitzades per AMETIC, la patronal representant del sector de la indústria tecnológica digital a Espanya.

Es tracta d’un esdeveniment imprescindible per a ecosistemes de Destinacions Turístiques Intel·ligents, on es van reunir els màxims responsables sectorials, tant de l’àmbit empresarial, com polític i administratiu.

Les jornades van tenir el suport de Segittur i la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents. També es va reunir la xarxa Innpulso, on hi van participar els més rellevants ponents de les diferents temàtiques associades a les ciutats intel·ligents.

Cal dir que es van tractar les principals temàtiques relacionades amb les tecnologies habilitadores digitals, d’una manera transversal, i es van mostrar iniciatives que s’estan desenvolupant actualment al nostre país.

El regidor Barragán va estar acompanyat pel cap de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Salou, Jesús Redón, i per la tècnica de Promoció Turística del Patronat de Turisme, Elisabet Caparó.

Dos dels actes més destacats de la programació del 17 d’octubre van ser la benvinguda i obertura institucional, a càrrec de la ministra de Turisme del Gobierno de España, María Reyes Maroto; i, posteriorment, la reunió de la comissió plenària de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, presidida per Isabel Oliver, secretària d’Estat de Turisme. Una trobada que va tenir lloc al saló de plens de l’Ajuntament de Benidorm, on es va fer un repàs de l’estat de la situació de la Xarxa DTI i les principals accions Xarxa DTI, entre altres qüestions. A aquesta convocatòria hi va ser present el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán.

La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents ja suma més de cent membres, entre destinacions, col·laboradors i institucions. Així ho va anunciar a Benidorm la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, després de la celebració de la comissió plenària.

En concret, la composen un total de 105 membres, 72 dels quals són destinacions, 16, membres institucionals i 16, membres col·laboradors. Entre aquests darrers es troben mitjans de comunicación com Hosteltur o Smart Travel News.

La secretaria d’Estat va dir, durant la sessió plenària, que “per primer cop s’incorporen a la xarxa representants del sector turístic i de la indústria tecnològica, la qual cosa ens ajudarà a identificar aquelles tecnologies que són clau en la transformació digital de les destinacions en el seu camí a convertir-se en destinacions intel·ligents”.

La programació del dijous, dia 17, del Digital Tourist va acollir diferents ponències i taules rodones relacionades amb els territoris intel·ligents, les plataformes i sistemes d’intel·ligència turística, la senyalètica en les destinacions intel·ligents, les tourist smart offices; la mobilitat, el turisme accesible i l’impacte del 5G; les dades en les destinacions turístiques intel·ligents i la compra pública innovadora turística.

La programació de divendres va incloure taules rodones que van tractar temes com el turisme i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb la presència de l’alta comissionada ODS del Gobierno de España, Cristina Gallach. La contractació pública i la innovació turística; patrimoni i cultura, turisme i espais naturals intel·ligents.

El regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha manifestat que “Salou treballa per desenvolupar el sector turístic des de la sostenibilitat i a través de la innovació tecnològica”. En aquest sentit, “volem que en els dos propers anys, el nostre municipi comenci a experimentar canvis palpables per esdevenir destinació turística intel·ligent”, ha dit. Així mateix, ha afegit que “anirem incorporant elements a la ciutat, principalment, de caire tecnològic, que ens permetran donar un salt qualitatiu en els serveis que oferim als nostres residents i visitants”. Aquesta evolució, segons el regidor, “donarà com a resultat el fet que ens convertim en una Smart City”.

Salou es troba adherit al projecte de Destinació Turística Intel·ligent de Segittur; forma part de la xarxa Red DIT i és beneficiària d’un finançament del fons FEDER (Red.es) pel projecte Salou Smart Turístic.

El projecte Salou Smart Turístic de l’Ajuntament de Salou forma part de les 24 iniciatives d’entitats locals subvencionades pel Ministerio de Economía y Empresa, a través de la empresa pública Red.es i amb el finançament del fons FEDER de la Unió Europea. Aquest conjunt de projectes impliquen una inversió de 68,3 milions d’euros, entre ells, la proposta presentada i seleccionada de la capital de la Costa Daurada. En el cas de Salou, el pressupost adjudicat ha estat de 2.941.500€, destinat a la iniciativa Salou Smart Turístic.

Cal dir que Salou està desplegant un ventall de projectes i d’accions dirigides a l’obtenció del distintiu de Destinació Turística Intel·ligent de Segittur amb l'objectiu de convertir-se en el tercer municipi de l’Estat espanyol en tenir-lo. I també el desplegament dels projectes Salou Smart Turístic.

 

 

Galeria d'imatges

FOTO GRUP BENIDORM JESÚS BARRAGÁN.jpg
SECRETARIA ISABEL OLIVER I REGIDOR BARRAGÁN.jpg

Document Actions