Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

Salou continua avançant, favorablement, cap a la transformació en Smart City

dimarts 16 juliol 2019

L’alcalde, Pere Granados, diu a Santander, que ‘les actuacions del projecte 'Salou Smart' ens faran avançar cap a una transformació digital de les activitats de la ciutat’ i que ‘millorarà l’experiència del visitant i la qualitat de vida del resident’

Aquesta mateixa tarda, Salou, a través del Patronat de Turisme i a càrrec de Jesús Redón, ha protagonitzat, a la Universidad Internacional Menéndez Pelayo, una ponència que ha tractat sobre el procés de diagnòstic i planificació d’una DTI, Destinació Turística Intel·ligent

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat avui, en el marc de la Trobada ‘Destinos Turísticos Inteligentes’ (DTI) que se celebra a Santander, a la Universidad Internacional Menéndez Pelayo, que “les actuacions del projecte Salou Smart ens faran avançar cap a una transformació digital de les activitats de la ciutat, que permetran configurar un municipi intel·ligent amb serveis diferenciats, de qualitat i competitius; que garantiran, també, un desenvolupament sostenible, accessible per a tothom; i que millorarà l’experiència del visitant i la qualitat de vida del resident”.

En aquest sentit, Granados ha afegit que ‘s’implantarà una plataforma única que actuarà com un sistema de gestió integral de la ciutat, que proporcionarà analítiques Big Data i un control dels processos i activitats, i, d’aquesta forma, es podran millorar els serveis d’informació als visitants i residents, garantint un millor aprofitament de l’estada de vacances, un millor coneixement del municipi, i una millora dels serveis i condicions per al benestar de les persones”.

Aquesta mateixa tarda, Salou, a través del Patronat de Turisme i a càrrec de Jesús Redón, cap del Servei d’Informàtica i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Salou, ha protagonitzat de forma compartida amb SEGITTUR una ponència que ha tractat sobre el procés de diagnòstic i planificació d’una DTI, Destinació Turística Intel·ligent.

Salou Smart Turístic té els següents eixos de treball: Intel·ligència turística, dades dels visitants, acompanyament dels visitants i sostenibilitat. Aquests eixos se subdivideixen en components o actuacions, un total de 12. El Patronat Municipal de Turisme de Salou intervé en 7 d’elles.

La societat estatal dedicada a la gestió de la innovació i les tecnologies turístiques, SEGITTUR, està finalitzant el document de diagnosi, que va fer-se entre el febrer i l’abril d’enguany. Aleshores, SEGITTUR va recollir informació relativa a totes les àrees i també es van fer visites de camp. Ja hi ha una proposta del pla d’accions.  

Específicament, el projecte ‘Salou Smart Turístic’, presentat per l’Ajuntament de Salou, va ser un dels seleccionats com a beneficiaris de la ‘Convocatòria de Destinacions Turístiques Intel·ligents’ de Red.es, entitat depenent del Ministeri d’Economia i Empresa. Compta amb una inversió màxima de 2.941.500 euros, aportats en un 70% per Red.es i en un 30% per l’Ajuntament de Salou.

Cal dir que per aconseguir la certificació DTI cal superar 500 indicadors, distribuïts en 5 eixos, relacionats amb: la governança; la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat i l’accessibilitat.

Algunes de les accions i elements que s’incorporaran a Salou i que representaran un salt qualitatiu per residents i visitants són: Més punts de càrrega de vehicles elèctrics; increment del nombre de webcams turístiques a les platges; desplegament d’una xarxa de sensors que permeti conèixer millor la mobilitat dels visitants i adaptar les ofertes de serveis; generació de continguts digitals, potenciant les rutes culturals definides (Salou 1900, Arquitectura dels 60, Vila Romana de Barenys, Poblat iber La Cella, Camí de Ronda...); i  una nova aplicació mòbil específica dels serveis a nivell turístic, entre altres.

També es contemplen aspectes de sostenibilitat i eficiència energètica, com la gestió monitoritzada d’un conjunt de zones enjardinades i la telegestió de les lluminàries de LED que s’instal·laran al frontal marítim del Passeig de Jaume I.

 

Document Actions