Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

Salou, seu escollida per la difusió del nou servei ‘Representa’, del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC)

dilluns 09 desembre 2019

La jornada s’ha adreçat a responsables d’atenció ciutadana, serveis jurídics i administració electrònica dels principals ajuntaments i també a entitats públiques del Camp de Tarragona

Aquest servei és de caràcter gratuït i permet la creació d’un espai únic i compartit per gestionar, de manera informatitzada, les representacions legals i voluntàries mitjançant un registre electrònic d’apoderaments

Salou ha estat seu, aquest matí, de la sessió de difusió del nou servei “Representa” del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC), un sistema digital gratuït que recull, en un mateix espai compartit entre les administracions públiques, les representacions legals. La jornada, gràcies a la qual s’ha pogut donar difusió del servei a representants de tot el Camp de Tarragona, s’ha iniciat a les 10 hores, a la Sala Europa de l’Ajuntament.

L’acte d’obertura ha anat a càrrec del regidor de l’àrea de Serveis Generals i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Salou, Jesús Barragán, i de la directora gerent del Consorci AOC, Marga Bonmatí. També hi han estat presents el Cap de Servei Representa de l’AOC, Pep Morillas, i el responsable de Tecnologies de la Informació de l’Ajuntament de Salou, Jesús Redón.

El servei “Representa” crea un espai únic i compartit que permet gestionar, de manera informatitzada, les representacions legals i voluntàries mitjançant un registre electrònic d’apoderaments. Amb la incorporació d’aquest servei, totes les administracions donades d’alta, entre les quals es troba Salou, han de participar en l’ompliment d’aquesta nova base de dades compartida, que servirà per facilitar la gestió de la representació legal.

És a dir, quan una persona vulgui fer un tràmit a una administració pública representant una altra persona física o jurídica no caldrà que presenti el document acreditatiu com a representant legal cada vegada que vulgui realitzar un tràmit, ja que l’administració corresponent tindrà accés a aquest espai compartit d’on podrà rescatar dita informació.

El regidor de l’àrea de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha assenyalat que “per a Salou és una satisfacció poder acollir l’acte de difusió d’aquest nou recurs relacionat amb la transformació digital que, justament, han incorporat moltes administracions locals, entre elles, la nostra”. L’edil ha afegit que “l’Ajuntament de Salou treballa, constantment, per donar major i millor servei a la ciutadania, i per optimitzar la gestió dels serveis públics, de cara a convertir el municipi en una destinació intel·ligent”.

D’altra banda, la directora gerent del Consorci AOC, Marga Bonmatí, ha explicat que “aquest nou servei persegueix el lema ‘paper zero’, és a dir, administració sense paper, i això és possible gràcies a la interoperabilitat, és a dir, el moviment de la documentació entre administracions per via electrònica”.

La directora gerent ha manifestat que “la nostra missió és ajudar les administracions públiques a estandarditzar criteris i formes de treballar, amb l’objectiu que l’intercanvi d’informació sigui més àgil i que la ciutadania compti amb un model d’administració unificat”.

Aquest servei neix per acomplir amb les previsions de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de procediment administratiu comú de les Administracions públiques, que preveu l’obligació de les comunitats autònomes i dels ens locals, entre d’altres, de disposar d’un registre electrònic general d’apoderaments en el que s’inscriguin els poders atorgats pels interessats en un procediment administratiu a favor d’un representant, per actuar en el seu nom davant les administracions públiques.

El servei s’adreça a l’Administració de la Generalitat de Catalunya; a entitats locals de Catalunya; i a organismes públics i entitats de dret públic vinculats o dependents de l’Administració de la Generalitat de Catalunya o de les entitats locals de Catalunya.

Així, durant la sessió de difusió, més de 50 responsables d'atenció ciutadana, de serveis jurídics i d'administració electrònica dels principals ajuntaments i entitats públiques de la província de Tarragona han conegut, de primera mà, aquesta nova prestació del Consorci AOC.

Cal recordar que, al juny de 2018, el Consorci AOC també va triar Salou com a seu per fer una altra jornada on es donava a conèixer un nou servei de contractació electrònica a disposició de totes les administracions públiques.

Galeria d'imatges

2.JPG

Document Actions