Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Salou Smart Destination

Engega el projecte SMART WIFI SALOU

dijous 24 gener 2019

S'instal·laran, en una primera fase, trenta punts a les platges urbanes del municipi, a més de la zona de Carles Buïgas i Carrer Saragossa

Avui s'ha presentat el desplegament d’aquest servei en el marc de la fira turística FITUR.

S’espera arribar fins als 10.000 usuaris concurrents i millorar  -amb la informació anònima recollida- la política turística del municipi

 

Salou iniciarà abans de Setmana Santa el desplegament d'un servei de Smart WIFI que preveu dotar de més i millors connexions a la zona més turística del municipi amb caràcter gratuït. Es tracta d’implantar nous punts wifi a zones una amb elevada concentració turística. Durant la primera fase es desplegaran fins a 30 punts d'accés (AP) a les zones de major afluència de visitants i també de residents. Aquests seran la Platja de Ponent, la de Llevant, fins a la zona de Pilons, Platja Capellans, a més de les zones comercials i d'oci (Carles Buigas i C/Saragossa), i les oficines de turisme (passeig i plaça Europa), entre d'altres.

Avui, en el marc de la fira turística FITUR s’han presentat els detalls d’aquest projecte pilot que es desenvolupa des de la regidoria de Noves Tecnologies i Qualitat junt amb l’empresa WIONGO, de nivell contrastat en implantacions WIFI. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “el projecte SMART WIFI SALOU, és una actuació més encaminada a la transformació de Salou en una Destinació Turística Intel·ligent (DTI) que busca millorar la qualitat de vida de tots els visitants i també dels residents”. De fet, a través de la informació anònima que reculli la nova xarxa wifi i, un cop processades les dades que es desprenguin de les connexions es podran elaborar estratègies per al turisme de la capital de la Costa Daurada. “El mapa de connectivitats permetrà conèixer el flux i concentració de persones en diferents punts de la ciutat i també els seus gustos i preferències”, assenyalava Granados, i “amb aquestes dades podem treballar i millorar l’oferta en molts aspectes”, ha afegit.

Per la seva part, el CEO de WIONGO, Mauricio Socias, explicava com a través de la xarxa Smart Wifi Salou  es donarà un salt qualitatiu ja que es tracta d’un servei gratuït pels usuaris (turistes, empreses i residents) i també per a l'administració que s’ha formalitzat a través d’un acord amb WIONGO, que pretén desplegar, el 50% de l’equipament durant el mes de març, i el 50% restant, durant els mesos de maig/juny.

S’oferirà un Wifi de qualitat, amb amples de banda actualitzats a les necessitats actuals d'informació i comunicació dels nostres visitants i residents. El nivell d’usuaris als que es pretén arribar podria arribar fins a  les 10.000 connexions concurrents.

Cal destacar que El regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha explicat que "actualment Salou compta amb un servei de wifi gratuït que està implantat tant a edificis municipals com a indrets estratègics i que es mantindrà com a xarxa privada per a ús de l’Ajuntament".

Aquest mateix sistema, està ja funcionant a Mallorca, donant servei a més de 10 milions d’usuaris; amb més de 350 milions de connexions a través de 1.300 punts de connexió i amb més de 3.500 milions de lectures de big data; i també està ja funcionant a Benidorm des de l’any passat.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Mapa on es desplegaran els nous punts de SMART WIFI SALOU

Document Actions