Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Tributs i Gestió Econòmica

El ple de l’Ajuntament de Salou aprova el pressupost de 49.350.000 € per a l’exercici 2020

dimecres 27 novembre 2019

Augmenta en 2.328.500 €, la qual cosa representa un increment del 4,95% respecte l’any anterior

S’ha aprovat amb els 12 vots de l’Equip de Govern, Sumem per Salou i PSC, mentre que ERC, Ciutadans i PP hi han votat en contra

Segons l'alcalde de Salou, Pere Granados, 'el pressupost s’enfoca en millorar la qualitat de vida dels salouencs i salouenques, les polítiques socials i la formació cap als joves, en ensenyament, així com en millorar equipaments i via pública'

El ple municipal ha aprovat avui el pressupost per a l’exercici 2020 per a l’Ajuntament de Salou, el Patronat Municipal de Turisme i el Consorci del CRT, que és de 49.350.000 €, un 4,95% més que l’any anterior, la qual cosa suposa 2.328.500 € més.

El Patronat de Turisme tindrà un pressupost de 2.286.000 € i el Consorci del CRT, 2.390.00 €.

L’aprovació ha estat gràcies als 12 vots de l’Equip de Govern, Sumem per Salou i PSC; mentre que els grups de ERC (4), Ciutadans (4) i PP (1) hi han votat en contra.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, considera que “és un pressupost enfocat a la millora de la qualitat de vida dels salouencs i salouenques”, atès que “hi ha un reforç important de la dotació per a polítiques socials i per a la formació cap als joves, en matèria d’ensenyament”.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, en la seva intervenció, ha agraït les aportacions dels diferents grups municipals i ha esmentat les premisses a partir de les quals s’ha elaborat el pressupost: austeritat, compliment de la regla de la despesa, transparència i creació de valor.

Les inversions, “necessàries, ambicioses i realistes” que es contemplen per a l’any vinent fan referència a la transformació d’equipaments i de la via pública. Moreno ha esmentat el projecte de Carles Buïgas, millores al carrer del Terrer, Mercat Municipal, Biblioteca, edifici de Serveis Socials, Jutjat de Pau i els habituals pressupostos participatius.

Inversions 2020:

CARRER DEL TERRER (projecte realitzat)

500.000 €

XALET C. BARCELONA  (obra ja reservada 2019)

150.000 €

VILLA ENRIQUETA

700.000 €

REDACCIÓ PROJECTES EXTERNS (gestió FFCC, altres)

100.000 €

ASSISTÈNCIA REVISIÓ POUM

100.000 €

MERCAT MUNICIPAL (projecte pendent, reservat 2019)

450.000 €

MILLORA D’EQUIPAMENTS

1.075.000 €

MILLORA DE LA VIA PÚBLICA

2.245.000 €

PROYECTO REDES (2n termini)

450.000 €

INVERSIONS INFORMÀTICA

150.000 €

INVERSIONS VEHICLES

25.000 €

BRIGADA Retroexcavadora

70.000 €

TOTAL INVERSIONS

6.015.000 €

 

El regidor econòmic de Salou ha posat l’accent en “la inversió i l’aposta per les persones, perquè siguin elles, és a dir, la ciutadania de Salou, la que creï valor”. També ha dit que la variació d’aquest pressupost no seria possible “sense una bona gestió anterior i el fet de disposar d’unes arques municipals sanejades”.

Així mateix, el capítol de personal s’incrementa en 827.647 €, en compliment de la llei que apuja el sou als treballadors municipals.

Pel que fa al punt de despeses corrents en bens i serveis aquestes han augmentat en la seva totalitat en 1.209.000 €. Les partides principals on es produeix aquest augment són medi ambient, sanitat i salut, amb un increment de 826.000 €, on destaca l’increment en la concessió de neteja viària, una dotació de 50.000 € en medi ambient i un increment en la Mancomunitat de Sirusa, ja que hi ha un decret-llei de la Unió Europea on "hem de millorar, renovar i construir una planta incineradora amb una sèrie de premisses marcades". Aquesta renovació serà finançada en un 60% per la Generalitat i en un 40% pels membres de la Mancomunitat, les poblacions del Camp de Tarragona.

La intenció des de l’Ajuntament és incentivar el medi ambient i el reciclatge, "per salut, higiene i necessitat".

Un altre punt important és l’educació, que augmenta 109.000 €. Aquest increment va destinat a la conservació de les escoles, l’augment i millora del transport escolar i reformes en guarderia, escola de música, etc.

També és destacable l’augment en més de 50.000 € en serveis socials, destinat a les ajudes relatives al retorn de subministraments: aigua, llum i gas, i cobrir les necessitats d’assistència domiciliària i les molt importants polítiques d’igualtat.

Un altre punt seria l’increment en seguretat, més de 50.000 €, a través de la millora en senyalització tant vertical com horitzontal, augmentant la regularitat en pintura en el municipi salouenc.

Major dotació en promoció econòmica, destinant més de 128.000 € a la incentivació i dinamització del comerç. Es manté la dotació per a plans d’ocupació que es realitzaven amb recursos propis des de l’Ajuntament. I el darrer punt faria referència a informàtica i noves aplicacions, a través de les inversions en equips, processos informàtics i dinamització a nivell tecnològic que acrediti que Salou és una ciutat smart i els beneficis socials que aportarà aquest aspecte.

D’altra banda, el ple de Salou ha aprovat avui l’inici del procediment per a  la declaració de bé cultural d’interès local el jaciment arqueològic de La Cella, a Salou, per ser inscrit en el catàleg del Patrimoni Cultural Català, entre altres punts.

 

 

Galeria d'imatges

Ple Salou 2.JPG
Ple Salou 4.JPG

Document Actions