Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Tributs i Gestió Econòmica

L’Ajuntament de Salou s’adhereix al ‘Manifest dels Ens Locals davant la crisi del Coronavirus’

dimarts 24 març 2020

L’alcalde, Pere Granados, argumenta que Salou se suma al manifest perquè 'suposa un compromís i un impuls municipalista per desenvolupar totes aquelles eines i instruments que garanteixin la salut de les persones en moment de crisi sanitària, com a prioritat; i, alhora, per mobilitzar els recursos necessaris de totes les administracions, per poder fer front al futur social i econòmic dels pobles i ciutats'

També ha dit que 'el món local reclama poder mobilitzar el superàvit disponible de 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària, de cara a poder disposar, lliurement i amb plena autonomia local, de recursos necessaris destinats a la protecció i promoció social; així com donar resposta a les noves necessitats que generarà la crisi'

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat un decret d’adhesió al “Manifest dels Ens Locals davant la crisi del Coronavirus”. L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han acordat un manifest conjunt per exposar la posició i les demandes del món local català davant l’actual moment de dificultat. 

Al respecte, l’alcalde Pere Granados ha manifestat que, davant la situació excepcional que viu Catalunya, “hem d’estar a l’alçada, amb responsabilitat i disciplina col·lectiva i individual”. Per aquest motiu, “hem d’insistir a la ciutadania que compleixi amb les indicacions de les autoritats sanitàries, per a la prevenció i erradicació del COVID-19”.

En aquest sentit l'alcalde afirma que “la principal prioritat, ara, es trencar la cadena de transmissió del virus i, per això, cal un confinament estricte”, ha assenyalat Pere Granados, que ha afegit que “només amb aquest confinament efectiu i amb la col·laboració i solidaritat de tothom podrem frenar la propagació i el risc de contagi”. Ha demanat que “les administracions supramunicipals posin totes les mesures que tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones”. 

Afegia, per altra banda, que “hem de tenir present també a totes aquelles persones que, com a conseqüència d’aquesta crisi, es quedaran sense feina”. Per aquest motiu, “s’ha de dotar de recursos i ajuts per emparar les famílies que ho necessiten” i “només des d’una visió sensible amb les persones i els col·lectius més vulnerables podrem garantir una sortida real d’aquest context de crisi”.

Per això, l’alcalde de Salou ha explicat que “des del món local reclamem poder mobilitzar el superàvit disponible de 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària”. El propi manifest diu també que cal “anul·lar totes les mesures que encara queden de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL) que limiten l’autonomia local”; i “garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi”.

Finalment, l’alcalde de Salou demana que “es necessari poder tenir a disposició eines i capacitat d’adaptació a les exigències a les què haurem de fer front en els propers mesos”.

Pere Granados també ha volgut agrair, “l'esforç i la capacitat de totes les persones que treballen en serveis essencials per garantir donar una resposta com a societat en moments difícils; especialment, a totes i tots els professionals sanitaris, als equips d’emergència i dotacions policials que, de manera exemplar, treballen incansablement per revertir aquesta situació”.

Document Actions