Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Tributs i Gestió Econòmica

Salou aprova un pressupost de 47 milions d’euros amb una partida d’inversions de 5,8 milions

dimecres 28 novembre 2018

També s’ha aprovat el projecte d’obres de millora de la confluència del triangle que hi ha entre l’autovia de Reus a Salou, la plaça Europa i el carrer del Terrer

 

El ple d’aquest migdia també ha donat llum verda a l’adhesió de Salou a l’Associació de Municipis Turístics de sol i platja i l’aprovació dels seus estatuts

 

El ple de l’Ajuntament de Salou ha donat llum verda avui al proper pressupost del 2019 que puja fins als 47.021.500 euros (incloent Ajuntament, Patronat de Turisme i CRT) i que destina una elevada partida destinada a les inversions municipals que supera els 5,8 milions d’euros. Per àrees es desglossa de la següent manera: 2.732.500 euros per a obres als carrers; 841.000 euros per a Inversions en infraestructures turístiques; 2.050.000 euros més per a la creació i readaptació de noves instal·lacions municipals; i altres partides com la de 100.000 euros per a inversions en informàtica; 20.000 euros per a esports; 30.000 per a la brigada municipal o 30.000 més per a la Policia Local.

Així, aquestes es desglossen de la següent manera: 1.050.000 euros per a la nova biblioteca de l’avinguda Pau Casals, al Centre Atenea; 450.000 euros pel nou edifici de serveis socials, acollida i ocupació del carrer Milà; 450.000 euros per la reforma del Mercat Municipal; 250.000 euros destinats als primers pressupostos participatius que s’engeguen al municipi i que es desenvoluparan al llarg del proper any a través d’una plataforma participativa que determinarà en què s’inverteixen, segons les propostes dels ciutadans/es; 2ME per a la millora de set zones del municipi (1 milió del pressupost del 2018 i 1 milió més d’aquest nou pressupost); una partida de 700.000 euros destinats a la redacció de projectes externs; 441.000 euros per al projecte de Smart City de Red.es per complementar la subvenció del Ministerio; 150.000 euros per diferents treballs de pavimentació de carrers; però també hi ha altres partides més petites com 50.000 euros per a la millora dels accessos públics a les platges i al camí de Ronda; 60.000 euros per a la renovació de diverses rotondes; 50.000 euros per la instal·lació d’un ascensor a l’escola Santa Maria del Mar, entre d’altres.

La característica principal del nou pressupost de l’Ajuntament de Salou és el manteniment de la contenció en la despesa ordinària, en compliment de la normativa d’estabilitat pressupostària, de la regla de la despesa, i tenint en compte la congelació dels impostos i taxes municipals en el present exercici. No obstant, la forta disminució de l’endeutament i l’augment de la participació dels municipis en l’impost turístic han permès destinar una major dotació per als nous contractes de serveis, especialment els de jardineria i de neteja d’edificis municipals. Quant a les inversions, continua l’esforç iniciat l’any 2016, amb motiu de la finalització del pla econòmic-financer, i l’execució del pla quadriennal d’acord amb el previsions pressupostades en cada anualitat.

Pel que fa a l’evolució del deute i la pressió impositiva el regidor de Gestió Econòmica ha destacat com des del 2012 el nivell d’endeutament ha sofert una baixada progressiva, tot mantenint la inversió en uns 4 milions d’euros anuals; reduint la pressió fiscal any rere any i prestant els mateixos serveis. L’alcalde Pere Granados, un cop feta l’exposició dels pressupostos ha volgut agrair l'esforç del regidor Toni Brull -el qual ha presentat aquest darrer pressupost- per la gestió excel·lent així com també al seu equip econòmic i als regidors de govern per la col·laboració a l’hora de fixar les partides pressupostàries. L’alcalde ha manifestat que “aquest pressupost que s’ha aprovat és bo per Salou i garanteix els serveis i la millora del municipi). El pressupost ha rebut els vots favorables dels 12 regidors del govern (CiU i PSC) i els vots contraris dels 9 regidors de l’oposició C’s, PP, ERC i Gs.

 

Modificació de crèdit del pressupost 2018 i RLT

També s’ha aprovat la segona modificació de crèdits del pressupost del 2018; és a dir, un ajust tècnic per acabar de quadrar els comptes de cara a final d’any tot traspassant partides que no s’han utilitzat i alliberant-ne d’altres per acabar l’execució dels projectes. Així, el regidor de gestió Econòmica ha destacat, d’una banda, la incorporació de majors ingressos provinents de la taxa turística; l’amortització de crèdit que s’ha pogut fer per la incorporació del romanent de tresoreria deixant l’endeutament municipal al 6,18% i pel traspàs de partides entre els centres gestors, a més del fons de contingència que manté els 340.000 euros per a possibles necessitats sobrevingudes fins a final d’any. Aquest ha rebut els 12 vots favorables del govern i els 9 en contra dels grups de l'oposició (C’s, ERC, PP i Guanyem Salou.

 

Pel que fa a l'aprovació de la Relació de llocs de treball (RLT aquest ha rebut el vist i plau del govern 12 vots de CiU i PSC, els vots d’abstenció de C’s 4 i els del PP 2 mentre que ha rebut 3 vots contraris d’ERC 2 i el de Gs 1.

 

Obres a carrers

Al ple d’avui també s'ha aprovat el projecte d’obres ordinàries d’arranjament de les voreres que s’inclouen al triangle de carrers que hi ha entre l’autovia de Reus a Salou i l’avinguda Pere Molas  amb el vèrtex a la Plaça Europa. Aquests són els carrers Terrer, Louis Braille, Burguera, Pujol de Barberà, Josep Vicenç Foix, Dra. Helena Maseras i la vorera nord del carrer Birmingham amb una inversió de 1.179.000 euros. En aquest conjunt de carrers es durà a terme la pavimentació de voreres, la instal·lació d’aigua potable, així com treballs de jardineria i reg. Els treballs començaran passat festes. El projecte ha estat aprovat pels 12 vots del govern CiU i PSC, l'abstenció de C’s i els vots contraris d’ERC 2, PP 2 i el de Guanyem Salou 1.

El ple del dimecres ha aprovat definitivament el projecte i aleshores passa als serveis de contractació per adjudicar-lo i que les obres s’iniciïn el primer trimestre del 2019 i duraran un màxim de 5 mesos.

 

Adhesió a l’AMT

Un altre dels punts que s’ha aprovat ha estat l'adhesió de Salou a l'Associació de municipis turístics de sol i platja AMT i s’han aprovat els seus estatuts. En aquest punt, l’alcalde s’ha mostrat satisfet pel pas aconseguit i per les bondats que comportarà per Salou formar part de l’AMT.  Els grups de l'oposició de C’s (4) i del PP (2) s'han abstingut mentre que han votat de manera desfavorable: els 2 regidors d’ERC i el de Guanyem Salou.

Altres acords

El desistiment del procediment obert convocat per a la contractació de la concessió del servei públic municipal d’aparcament sota control horari en les vies públiques i el pàrquing platja de Llevant ha rebut 16 vots favorables: els de l'equip de govern (8 de CiU, 4 del PSC) i els 4 de C’s; i els vots en contra d’ERC (2), del PP (2) i el de Guanyem Salou.

També s'ha aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració entre l’entitat pública empresarial Red.es i l'Ajuntament pel desenvolupament del Pla Nacional de territoris intel·ligents de l'Agenda Digital per Espanya i la modificació dels estatuts del consorci per a la normalització lingüística, així com el conveni de col·laboració entre l'administració de la Generalitat mitjançant el departament d’Ensenyament i l’Ajuntament per a la realització d'activitats complementàries específiques de l'educació secundària obligatòria, adreçades a l'alumnat amb necessitats educatives específiques derivades de la inadaptació al medi escolar, en unitats d'escolarització compartida, per al curs 2018-2019, que també s’ha aprovat per unanimitat.

 

Document Actions