Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Tributs i Gestió Econòmica

Salou aprovarà un pressupost de 49.350.000 euros per a l’exercici de 2020

dimarts 26 novembre 2019

Augmenta un 4,95% més respecte l’any anterior, la qual cosa equival a 2.328.500 euros

L’alcalde, Pere Granados, i el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, l’han presentant avui en roda de premsa i s’aprovarà al ple municipal de demà dimecres

'És un pressupost enfocat a la millora de la qualitat de vida dels salouencs i salouenques', ja que 'hi ha un reforç substancial de la dotació relativa a la política social i a la formació cap als joves en matèria d’ensenyament', segons el batlle

L’Ajuntament de Salou aprovarà els pressupostos municipals de 2020 en el decurs de la sessió plenària que se celebrarà demà dimecres. Avui dimarts, l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, l’han presentat en roda de premsa als mitjans de comunicació. Dit pressupost serà de 49.350.000 d’euros, un 4,95% més respecte a l’any anterior, la qual cosa equival a 2.328.500 euros més respecte al 2018.

El batlle salouenc, Pere Granados, ha dit que “és un pressupost enfocat a la millora de la qualitat de vida dels salouencs i salouenques”, ja que "hi ha un reforç substancial de la dotació relativa a la política social i a la formació cap als joves en matèria d’ensenyament”. El mandatari també ha dit que el pressupost dona resposta a la millora dels serveis, atès que es destinarà una partida important dedicada a les concessions, unes prestacions que reverteixen positivament a la ciutadania i a Salou. Així mateix, es dotarà de finançament el primer any del pla d’inversions, amb 6 milions d’euros; un pla “ambiciós, però real, perquè té consignació pressupostària”, ha assegurat l’alcalde.

Cal dir que es tracta d’unes inversions que comportaran una millora de la ciutat, de la micropolítica, però també contemplen la creació de nous equipaments i l’inici de la millora dels actuals, com per exemple: de la gespa del camp de futbol; de diversos carrers i la construcció del Casal de la Dona a l’antiga Casa dels Mestres, entre altres.

Per la seva part, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha dit que “el pressupost es basa en l’austeritat, el compliment de la regla de la despesa i la transparència i la prudència”.

L’edil ha parlat de la inversió en les persones i en el seu benestar, dotant-les de més recursos en neteja, educació, promoció econòmica, serveis socials i seguretat. És així com es duu a terme “la creació de valor”, ha assegurat.

Pel que fa al capítol de personal, s’incrementa en 827.647 euros, en compliment de la llei que apuja el sou dels treballadors municipals.

Referent a les inversions, cal dir que aquestes van dirigides a les persones, que se’n poden sentir partícips a través dels pressupostos participatius.

El pressupost destaca l’augment de les partides destinades a ensenyament. Així doncs, s’incrementa en 109.000 euros la dotació per a l’Escola d’Adults, l’Escola de Música, la Llar d’Infants, el transport escolar, diverses despeses d’ensenyament i manteniment de les escoles. 

En polítiques d’acció social o Serveis Socials s’augmenta la partida en 55 mil euros. Les partides principals són Serveis d’Atenció al Domicili (SAD) i Servei de Teleassistència (20.000 euros). Uns altres 20.000 euros són per afavorir la igualtat.

En promoció econòmica, per tal d’incentivar el comerç a Salou, s’invertiran 128.500 euros. Aquest concepte inclou l’adequació del Mercat Municipal i accions per activar el comerç minorista a Salou, a més de potenciar certàmens gastronòmics. A propòsit d’aquest tema, l’alcalde salouenc ha dit que “un dels sectors que volem dinamitzar donant-li més promoció és tota la qüestió gastronòmica, ara que ja estem a la lliga de les estrelles Michelin”. Així, “després de molts anys de treballar, els professionals estan recollint un gran fruit i molt d’èxit”. Granados ha dit que “els turistes que proximitat i de mercats més llunyans valoren positivament el fet que hi hagi una molt bona oferta gastronòmica”.

D’altra banda, pel que fa al pressupost del Patronat de Turisme (de 2.286.000 euros), l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha dit que hi ha un increment relatiu a la partida per a promoció, tenint en compte que el municipi és un dels més grans referents en turisme esportiu, junt amb Barcelona capital. Així mateix, el batlle ha remarcat el fet de treballar per tenir un model turístic diversificat, sostenible i intel·ligent.

Salou té tres programes: el de Red.es, el pla estratègic de turisme i el programa a executar del Destí Turístic Intel·ligent, a través de Seggitur. Els pressupostos s’han enfocat per executar aquests programes que són fonamentals perquè hi hagi un gran desenvolupament, una gran modernització i un avenç en la gestió pública per a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i per a una major integració del turista a casa nostra.

Galeria d'imatges

RODA DE PREMSA PRESSUPOSTOS (2).JPG

Document Actions