Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Tributs i Gestió Econòmica

Salou dóna llum verda a les ordenances fiscals pel 2018 amb una reducció del 2% de l’IBI i de la plusvàlua i la congelació de la resta de taxes i impostos

dimecres 25 octubre 2017

A més, CiU, PSC, ERC i Guanyem han consensuat una moció per exigir l’aturada  de l’aplicació de l’Article 155

 

El ple de l’Ajuntament de Salou ha donat avui llum verda a l'expedient de modificació de les ordenances fiscals per a l'exercici 2018. Aquest ha comptat amb un total de 17 vots favorables; els del govern (CiU i PSC), els 4 regidors de C’s i el regidor de Guanyem Salou i les 4 abstencions de PP i ERC. Aquestes, es basen en congelar la pressió fiscal als ciutadans de Salou, mantenint l’oferta de serveis que presta l’Ajuntament sense incrementar-ne el preu; a més de posar un èmfasi especial en promoure l’activitat econòmica i rebaixant un 2% l’Impost de Béns Immobles i també la plusvàlua,  i deixant a 0 la resta d’impostos i taxes municipals. Les ordenances també recullen fins a 72 mesures anticrisi, a més de preveure un seguit de bonificacions pels vehicles elèctrics i híbrids, o ajudes socials a sectors amb majors necessitats.

Una moció

A més, en l’apartat d’assumptes urgents s’ha presentat i aprovat una moció per 15 vots favorables (CiU, PSC, ERC, Guanyem Salou) i els vots contraris del PP i de Ciutadans per exigir l’aturada de l’aplicació del Art. 155 de la CE, l’apel·lació al diàleg constructiu, i la revisió de la interlocutòria empresonament contra Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, dictada per l’Audiència Nacional. La moció, manifesta que “de conformitat amb l’ordenament jurídic sobre els drets i les llibertats, la mesura de presó preventiva contra els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart respectivament, entenem que és desproporcionada; i en conseqüència exigim, amb respecte a l ordenament jurídic i a les resolucions judicials  i a les regles de l’estat de Dret, que es revisi la interlocutòria del tribunal deixant-la sense efecte, i  es decreti la seva immediata posada en llibertat”, a més, insta “al Govern de l’Estat espanyol a aturar la suspensió del govern i l’autonomia de Catalunya amb  l’aplicació de l’article 155 de la Constitució” donat que considera que “que els conflictes polítics en un sistema democràtic, com és el nostre, no es resolen privant de l’ autogovern a Catalunya, sinó mitjançant el diàleg, el debat constructiu, i la negociació política per arribar a pactes institucionals”.

 

Un altre punt que s’han aprovat ha estat  el conveni entre l’Ajuntament de Salou i l’Agència Catalana de l’Aigua sobre actuacions de manteniment i conservació de lleres públiques en trams urbans per import d’11.217 euros.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ple.jpg
fotople.jpg

Document Actions