Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Tributs i Gestió Econòmica

Salou edita el calendari del contribuent per a l’exercici 2017

dijous 09 març 2017

L’Ajuntament recorda que existeix el sistema de pagament avançat o fraccionat  que es poden sol·licitar de manera presencial a través de l’OAC o bé telemàticament mitjançant l’oficina virtual  

 

L’Ajuntament de Salou ha editat el nou calendari fiscal per aquest exercici 2017 amb els tributs de caràcter periòdic, les dates i els terminis de pagament que s’aplicaran a la ciutat en aquest any en curs. D’aquesta manera es dóna vida a una campanya informativa adreçada a tots els ciutadans sobre les diferents mesures i opcions de pagament d’impostos i taxes municipals per tal que els contribuents puguin conèixer de primera mà com dur a terme el pagament dels rebuts dins del termini legal. Així, en el calendari fiscal es recullen les tres opcions vigents:

-el sistema de pagament avançat on es genera un únic pagament amb data 5 de febrer i una regularització al novembre i que genera un estalvi de l’1% al contribuent;

-el sistema de pagament fraccionat: fer front als impostos en 10 mensualitats, de febrer a novembre mitjançant una domiciliació bancària que es carrega el dia 5 de cada mes i que es regularitza amb un darrer rebut el mes de novembre

-el sistema de pagament ordinari, per aquells contribuents que no s’hagin acollit a cap de les fórmules de pagament abans esmentades. El calendari estableix el període de pagament voluntari per als tributs periòdics, que no requereixen de notificació individual i que estableixen diversos períodes: Així, l’impost de vehicles de tracció mecànica i la taxa de guals es podrà pagar del 15 de març al 15 de maig; l’impost de béns immobles urbans i rústics i la Taxa de recollida d’escombraries del 15 de juny al 15 de setembre; mentre que l’impost activitats econòmiques i la taxa de conservació del cementiri podrà satisfer-se del 15 de setembre al 15 de novembre.  

Les persones interessades en sumar-se a qualsevol de les diferents opcions de pagament poden tramitar la seva petició on line a través de l’oficina virtual que té l’Ajuntament de Salou a la pàgina web corporativa. D’aquesta manera, a través de l’Oficina Virtual es permet la tramitació telemàtica, sempre que sigui possible, d’una forma senzilla i segura, facilitant a les persones l’exercici dels drets i el compliment dels deures del ciutadà, eliminant les barreres que limiten l’accés a la informació i estalviant visites presencials a les instal·lacions de l’ajuntament.

http://www.ov.salou.cat/SIAC/info.aspx?info=pagOnLine

El regidor de l’Àrea de Gestió Econòmica, Toni Brull, ha manifestat que “amb aquest sistema es busca donar el màxim de facilitats a la ciutadania”, i afegia que “la domiciliació, a més de permetre gaudir del pagament fraccionat en l’Impost Sobre Béns Immobles (IBI), la taxa de residus i l’impost d’Activitats Econòmiques (IAE), ofereix altres avantatges. És un sistema gratuït que evita oblidar-se dels terminis de pagament, estalvia desplaçaments i esperes”.

Cal recordar que enguany, en aquesta nova campanya del 2017, s’han congelat els impostos i  taxes municipals, mantenint l’oferta de serveis que presta l’Ajuntament sense incrementar-ne el preu; a més d’absorbir el 6% de la revisió cadastral aplicant una baixada del tipus del coeficient d’un 6%; per tant no notaran un augment ni dels impostos ni de la plusvàlua per al ciutadà.

Actualment, al sistema fraccionat de pagament de tributs, hi ha 1.100 contribuents acollits, mentre que al sistema avançat de pagament de tributs hi ha 1.450 contribuents adherits. Del total d’aquestes altes 141 són noves.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

calendari.jpg

Document Actions