Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Urbanisme i planejament

Salou presenta un pla estratègic per l’impuls de l’economia i el progrés: el Pla Parcial del sector 04

dimecres 20 desembre 2017

Aquest projecte de gran interès per l’economia i el progrés de Salou s’ubica a tocar de la futura estació d’autobusos i de la futura estació del ferrocarril

Aquest nou sector crearà més ocupació estable i de llarga durada, amb més de 1.000 llocs de treball

Aquest matí, l’alcalde, Pere Granados, i el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, han presentat el Pla Parcial del sector 04 manifestant que “és un pla que dota Salou de nous equipaments i infraestructures necessàries pel seu impuls econòmic, per generar ocupació i incrementar la qualitat de vida”.

Així, aquest nou sector 04 passa a ser el nou eix estratègic de desenvolupament de Salou, tant a nivell turístic, comercial, de serveis i esportiu abandonant l’àmbit del sector 03-Barenys per traslladar-se al nou pla parcial del sector 04; més conegut com Emprius Nord. Aquests terrenys, de 44,3 hectàrees, limiten amb la C-31b (autovia de Reus a Salou), el Vial de Cavet i fins al Passeig 30 d’octubre. Els tràmits administratius segueixen el seu curs i el projecte es va aprovar inicialment aquest mes de desembre en la sessió plenària. 

L’alcalde ha assegurat que des del govern es considera que “amb el desenvolupament d’aquest sector reforcem la nostra destinació turística perquè potenciem un nou model i concepte d’allotjament hoteler, tipus ressort, adaptat a la nova demanda i tendències, i creant d’aquesta forma una oferta que ens fa més competitius davant d’altres destinacions”. A més, es defineix al sector una zona comercial de sis hectàrees i es dona resposta a la demanda de places hoteleres al municipi. L’alcalde, també ha explicat que “dotant d’un equipament com una Ciutat Esportiva, no solament donem un nou servei a les nostres entitats i a la ciutadania, sinó que també ens obrim a un segment important com és el turisme esportiu; ja que ens ofereix l’oportunitat de diversificar la nostra oferta amb una nova especialització”, i ha afegit que “d’altra banda, dotem d’un espai per a centre comercial i un bussines center, a més d’una zona per a industria lleugera d’aparador; que s’adapta a l’estratègia de crear un gran pol d’atracció empresarial i de promoció de l’economia local”.  

A més, pel que fa a l’ampliació de la planta hotelera al municipi Granados ha explicat que es manté l’interès de Hard Rock per implantar-se a Salou i que les notícies –en aquest sentit- són positives.

El Pla inclou quatre zones diferenciades: residencial, hoteler, comercial, terciari i de serveis. En primer lloc, una zona hotelera amb 2.000 habitacions repartides en  un màxim de quatre ressorts de gran qualitat (planta baixa + 4) que ampliaran la oferta turística de la ciutat. En segon lloc, la ciutat esportiva municipal, dotada de 10 hectàrees de terreny que acolliran zones verdes i uns equipaments amb capacitat per desenvolupar tota una sèrie d’activitats esportives, recreatives o de competició. Aquesta segona àrea serà un nou atractiu i un increment de la oferta amb l’objectiu principal de desestacionalitzar la temporada turística i generar importants beneficis pel municipi. La tercera zona és la que allotjarà un àmbit de 17.000 metres de sostre comercial i un parc d’oficines amb 5.000 metres. El projecte de caràcter global que inclou tant oferta turística com empresarial i de serveis ajudarà a reactivar l’economia del municipi.

D’altra banda, el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, ha explicat que “tenim constància de l’interès que ja ha generat aquest pla en molts operadors de diferents àmbits i sectors, sobretot l’hoteler i el comercial”.

A més, però, en aquest sector també es preveu crear fins a 145 nous habitatges (planta baixa + 3). En definitiva tot aquest sector i els projectes que s’hi desenvoluparan pretén un impuls de l’economia i la desestacionalització de la temporada, procurant per l’increment de la qualitat de vida dels ciutadans, ja que crearà més ocupació estable i de llarga durada, amb més de 1.000 llocs de treball.

La urbanització d’aquest nou sector també significarà la millora de la viabilitat del municipi donat que es crea un nou vial urbà que enllaçaria amb l’autopista AP7. Aquests treballs podrien apropar-se als 16 milions d’euros. Es preveu que a finals del 2018 es podria aprovar definitivament, i a partir de la tardor del 2019 es podria desenvolupar la reparcel·lació i la seva posterior urbanització.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

petita.jpg
IMG_20171220_113037.jpg
IMG_20171220_112408.jpg

Document Actions