Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou tanca el pressupost del 2013 amb un superàvit de 2,71 milions d’euros

dimarts 08 abril 2014

La política d’austeritat en l’execució de la despesa i la rigorositat en la gestió, que s’ha treballat i aplicat des del 2009, claus en el resultat

La liquidació del pressupost municipal de l’exercici de 2013 presenta un superàvit de 2,71 milions d’€euros. Recordem que l’any 2012 el pressupost s’havia liquidat amb un dèficit 995.070, el que suposa que l’any 2013 no només s’ha absorbit aquest dèficit sinó que s’ha generat un resultat positiu molt superior.

 

Segons el regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, “aquest superàvit ha estat possible gràcies a una estimació prudent i real dels  ingressos que rep l’Ajuntament, així com a la política d’austeritat en l’execució de la despesa i la rigorositat en la gestió, que s’ha treballat i aplicat des del 2009”.

 

Baix endeutament i situació econòmica sanejada.

Cal recordar que des de l’any 2009 s’ha fet un esforç per ajustar la despesa i compres de béns i serveis, i s’han aplicat polítiques per executar aquesta amb major eficàcia. Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “aquest esforç es va adreçar inicialment a sanejar les arques i el deute històric que s’arrossegava amb els proveïdors de feia anys; i es va fer sense haver de recórrer als mecanismes de finançament de l’Estat que molts altres Ajuntament van haver d’utilitzar”.

 

En aquest sentit l’alcalde remarcava que “el resultat és que l’Ajuntament de Salou compleix amb escreix els requisits que marca la normativa d’estabilitat pressupostària; té superàvit, i el seu endeutament és només del 53%; indicadors que ens diuen que tenim una òptima situació econòmica”, (el màxim permès per llei és del 110%).

 

Situació que, segons el regidor Jesús Barragán, “ha permès la reducció del termini de pagament als proveïdors des de més de 90 dies a poc menys de 30 dies”, complint així el termini legal de pagament, tot evitant perjudicis tant als proveïdors com al propi Ajuntament.

 

Ús del superàvit.

Si bé la normativa preveu que l’ús del superàvit ha de ser la reducció del deute bancari, la bona situació econòmica de l’Ajuntament permet destinar aquest superàvit a certes inversions financerament sostenibles.

Al respecte l’alcalde manifestava que, “que dins de les limitacions legals, aquest superàvit ha de tenir un retorn social en forma d’inversions que impliquin una millora de la qualitat de vida a Salou”.


Galeria d'imatges

ajuntament.jpg

Document Actions