Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Policia Local inicia una campanya d’informació sobre la regulació de la publicitat dinàmica

Entra en funcionament una ordenança general de desenvolupament d’activitats a la via pública. Els locals d’oci nocturn, els primers en rebre la visita dels agents

dijous 02 juny 2011

La Policia Local de Salou ha iniciat una campanya informativa per tal de posar en coneixement dels establiments, i molt especialment, al sector de l’oci nocturn l’entrada en funcionament de l’ordenança reguladora de publicitat dinàmica al municipi. Aquest és només un dels apartats que preveu l’ordenança que determina directrius respecte a l’ocupació de via publica, com ara la instal·lació de taules, cadires, els para-sols, entre d’altres.
A més, també regula els assumptes de publicitat  dinàmica ja sigui de caràcter manual, repartiment domiciliari, mitjançant vehicles o oral. En concret, la publicitat oral és aquella  que transmet els missatges de viva veu amb material de suport. Aquest tipus de publicitat no estarà permesa en tot el municipi excepte a:
- Tram final del carrer Verge del Pilar amb confluència amb el Passeig Jaume I el Conqueridor, en l’espai que l’Ajuntament delimitarà. Cada establiment o podrà destinar en aquest espai dues persones publicistes. El repartiment no podrà realitzar-se entre les 03.00 i les 08.00.
- Avinguda de Carles Buigas des del tram comprès des de la porta d’accés al Parc Municipal fins a la cruïlla amb el carrer Vendrell. En aquest cas només es podrà destinar una persona.
- En la vorera frontal a la façana del local on únicament es podrà realitzar publicitat de la seva pròpia activitat autoritzada i per una única persona.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha comentat que es tracta de “una regulació necessària que hem volgut impulsar perquè racionalitzarà l’ús dels espais i el temps en el que es pot realitzar aquesta activitat” .  Es tracta d’una regulació realitzada amb el suport del sector comercial que facilitarà la convivència i competència. Durant quinze dies diversos agents de policia informaran als diversos sectors de la necessitat d’adequar-se a la normativa recentment aprovada, tot recordant que pel que fa a la instal·lació de publicitat impresa únicament es podrà realitzar als llocs expressament destinats i autoritzats per l’Ajuntament i resta prohibit de col·locar-lo al mobiliari urbà, als serveis públics...
Amb aquestes mesures es pretén augmentar la fluïdesa a determinats punts dels carrers de Salou on ara es formen grups de persones que obstaculitzen la circulació d’altres vianants o, fins i tot, de vehicles. També resta prohibit distribuir publicitat so s’ocupen passos de vianants, accessos als passos o si s’envaeix la calçada, a més de restringir-se a les terrasses o a les dependències i propietats privades. A més, aquelles empreses que vulguin dur a terme publicitat dinàmica ho hauran de comunicar prèviament a l’Ajuntament.
Pel que fa a les sancions, en cas d’incompliment, s’han fixat entre els 100 i els 500 euros.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCI0107.JPG
DSCI0101.JPG

Document Actions